sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Esittelynäyttelyssä 22.1.2012

Gerizahin näyttelydebyytti tapahtui Suomen Venäjänsiniset ry:n järjestämässä esittelynäyttelyssä Malmin VPK-talolla presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivänä. Toiveissani on ollut päästä tutustuttamaan Gerizahia näyttelymaailmaan jo aikaisemmin, koska nuorena matkustamiseen ja näyttelyiden ilmapiiriin tottuminen saattaa helpottaa kissan ongelmatonta suhtautumista aikuisiällä vastaaviin -ja muihin tärkeisiin tilanteisiin, kuten eläinlääkärikäynteihin. Gerizahin rekisteröinti Kissaliittoon on ikävä kyllä viivästynyt tarvittavien papereiden puuttumisen vuoksi ja siitä syystä emme ole päässeet näyttelyihin aikaisemmin osallistumaan. Papereiden saaminen ranskalaiselta kissajärjestöltä (LOOF) on kestänyt reilusti odottamaani pidempään. Onneksi kuitenkin nyt jo näkyy valoa pimeän tunnelin päässä ja viimeinen puuttuva paperi pitäisi olla minulla lähipäivinä.

Ilomielin ilmoittauduimme esittelynäyttelyyn totuttelemaan ja tietenkin rotua esittelemään kiinnostuneille näyttelyvieraille. Päivän järjestelyt olivat oikein toimivat, siitä kiitos järjestäneelle yhdistykselle! Aamupäivällä ei suurta yleisörynnistystä paikalle ilmaantunut, mahdollisesti vaalipäivä vaikutti tähän asiaan. Iltapäivällä yleisöäkin oli ihan mukavasti ja Gerizah sai esitellä rotua ainoana paikalla olleena egyptinmauna. Ohjelmassa oli mm. rotuesittelyt aamu- ja iltapäivällä, jolloin pääsimme lavalle esittäytymään yhdessä toisen lyhytkarvaisen täplikkään kissarodun, ocicatin, kanssa. Lavalla ja toisten kissojen läheisyydessä Gerizahilta pääsi muutamia valittuja sanoja, mutta muuten näyttely sujui hyvin. Yleisö sai äänestää suosikkivenäjänsinistänsä sekä suosikkikissaansa muista roduista. Suurena yllätyksenä tuli Gerizahin valinta suosikkikissaksi muiden rotujen sarjassa jaetulla sijalla kauniin sinisen itämaispennun kanssa!

Pieni häkkilintu ensimmäisessä näyttelyssään
Reippaasti Gerizah jaksoikin häkissään edustaa ja leikkiä huiskalla, ehkä sillä oli vaikutusta yleisön valintaan. Tyttö ei muutenkaan turhia jännittänyt häkissänsä vaan oli tyhjentänyt kuppinsa ja käyttänyt vessaansa sekä siihen tarkoitukseen mitä varten se oli mukana että nukkumiseen. Aiemmin Isiksen näyttelyitä varten teettämässäni valkoisessa pesässä tuntuu olevan jotakin taikaa - hiekkalaatikko on ollut molempien neitien mielestä parempi nukkumapaikka näyttelyhäkissä. Pesän lisäksi Gerizah peri Osirikselle teettämäni limenvihreät näyttelyverhot, joille Osiriksella ei ollut käyttöä yhtä näyttelyä enempää. Onneksi väri sopii mukavasti myös savumaulle ja vuosia tällaisesta kissasta haaveilleena en ole ryhtynyt näitä hintavahkoja näyttelyverhoja kaupittelemaan. Onneksi niille vihdoin löytyi käyttöä! Kameraa ei ollut mukana mutta lisään kuitenkin muutaman kännykän kameralla ottamani räpsyn tähän.

Lempi-eurooppalainen
Naapurihäkkiin asettui eurooppalainen lyhytkarva Lempi (Casimirrin Hyacint), jolla oli hauska tapa esitellä rotua pesänsä alta. Paljon huomiota kaunokainen kuitenkin sai osakseen ja esiintyi edukseen lavalla.

Tästä jatkamme eteenpäin FIFé:n näyttelyihin, kunhan paperiasiat saadaan kuntoon. Viimeistään RUROK:n näyttelyssä huhtikuun lopulla olisi tarkoitus olla Gerizahin kanssa paikalla ja silloin vuorossa olisi suoraan avoimeen luokkaan osallistuminen, mikäli emme aiempiin kevään näyttelyihin ehdi mukaan. Maaliskuun CFA:n näyttely tosin on harkinnassa, paperiasioista riippuu sekin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti