torstai 16. helmikuuta 2012

Luennolla

Sunnuntaina 12.2. olin kuuntelemassa CatVet-kissaklinikan ja SUROK:in sekä Royal Caninin yhdessä organisoimaa luentotilaisuutta. Luennoitsijoina toimivat CatVetin omat eläinlääkärit aiheinaan Mycoplasma ja Bordetella infektiot kissalla, kissan astma sekä kissan sikiökehitys ja kissanpennun varhaiskehitys. Aiheet olivat mielestäni mielenkiintoisia ja esitys tarpeeksi selkeätä, eli "maallikkokin" pystyi oikein hyvin seuraamaan luentoa. Osallistuminen oli ilmaista. Hienoa, että tällaisia tilaisuuksia järjestetään!

Aiheista erityisesti astma oli kiinnostava, koska sitä valitettavasti myös egyptinmaulla, kuten monilla muillakin kissaroduilla ja kotikissoilla, jonkin verran esiintyy. Meidän kissoistamme Osiris on saanut joskus muutaman astmakohtaukselta vaikuttavan yskäkohtauksen, mutta ne eivät toistuneet useampaa kertaa joten ei ole ollut tarvetta hakeutua tutkimuksiin asian suhteen.

Myös pennutukseen liittyvät aiheet olivat mielenkiintoisia ja toimivat hyvänä kertauksena kasvattajan peruskurssilla saatuihin tietoihin, ollen tosin enemmän terveydellisestä näkökulmasta läpikäytyjä. Pentuprojekti kun tulee toivottavasti ajankohtaiseksi meilläkin tämän vuoden puolella. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti