maanantai 12. maaliskuuta 2012

CFA-näyttelyssä 10.-11.3.2012

Viikonloppu vierähti mukavasti (ja nopeasti) Cat Fanciers of Finland ry:n järjestämässä CFA-näyttelyssä Vuosaaren hotelli Rantapuistossa, missä olimme Gerizahin kanssa kehänäyttelyiden erilaiseen maailmaan tutustumassa. Kaksi vuotta sitten kävin samassa paikassa lyhyellä visiitillä ilman kissaa ja en siinä ajassa ehtinyt päästä sisään siihen miten kehänäyttelyt toimivat. Onneksi saimme seuraksemme ja oppaaksemme Päivin, joka saapui paikalle Iltavillin hopeatäplikkään kantaemon Kiijan kanssa.

Viikonlopun näyttely oli Gerizahin ensimmäinen näyttely jos tammikuista esittelynäyttelyä ei lasketa mukaan. Neiti aloitti sopivasti ensimmäisen juoksunsa torstaina ennen näyttelyä, joten kaikki lähettyvillä majailleet näytteilleasettajat kissoineen saivat nauttia normaalistikin puheliaan kissan tauottomasta huutelusta. :-) Kameraa ei tullut nytkään mukaan, mutta lainaan muutaman kuvan Heikki Siltalalta.

Kyseessä oli kuuden kehän näyttely, eli kolme kehää ja tuomaria molempina päivinä, joten näyttelykokemusta kertyi kissalle reilusti FIFe-näyttelyyn verrattuna. CFA:ssa kahdeksan kuukauden ikäinen kissa on jo aikuinen, joten Gerizah kilpaili Championship-luokassa yhdessä varttuneempien kissojen kanssa. Gerizahin CFA-rekisteröinti on vielä kesken, joten se osallistui näyttelyyn noviisina keräten jokaisesta kehästä yhden Winners ribbonin. Tämä tarkoittaa, että kun rekisteröinti on valmis, on neiti oikeutettu Champion-titteliin! Titteli on CFA:ssa maksullinen ja anotaan erikseen.

Värin parhaan valinta, G osallistuu. Kuva: Heikki Siltala
Paikalla oli yhteensä neljä mauta: Kiija kastraattiluokassa, Gerizah sekä mustasavu- ja ruskeatäplikkäät urokset aikuisissa. Gerizah ja mustasavu Emir kilpailivat keskenään värin parhaasta jokaisessa kehässä. Emirillä on jo ennestään Champion-titteli CFA:ssa (+ Supreme Champion FIFe:ssä), joten herralla oli hieman etumatkaa meidän noviisiin verrattuna. :-) Gerizah sai värin parhaalle kuuluvan mustan nauhan silti kolmeen kertaan, eli tasan menivät tulokset. Lisäksi kaikkien kolmen aikuisen kesken valittiin rodun paras, joista voittajalle kuuluva ruskea nauha tuli kahdesta kehästä ja Emirille kolmesta kehästä. Finaaleihin Gerizahilla ei ollut asiaa, olisihan se ollutkin aika ihme jos sinne olisi päästy: aikuisia leikkaamattomia kissoja oli näyttelyssä paikalla 77, joista kymmenen parasta valittiin finaaleihin. Finaaleissa siis pitkä- ja lyhytkarvakissat kilpailevat samalla viivalla. Kiija sen sijaan käväisi useammassa finaalissa kastraattiluokassa ja keräsi pisteitä GP-titteliä varten.

Kiija finaalissa saamassa ruusukkeen. Kuva: Heikki Siltala
Näyttely oli kokemuksena miellyttävän erilainen, pidin siitä että seuraamista ja tekemistä riitti, päivät menivät nopeasti. Lisäksi ilmapiiri oli mukavan kansainvälinen, näytteilleasettajia oli eri puolilta Eurooppaa paikalla. Seurasin omien kehien lisäksi lähinnä Kiijan kastraattiluokan arvosteluja ja finaaleita sekä kotikissojen arvosteluita, jotka olivatkin erittäin mielenkiintoisia.Tuomarit vaikuttivat kotikissoihin todella panostavan. Miinuspuolena FIFe:n näyttelyihin verrattuna voisi sanoa tuomarien kommenttien puutteen, eli näyttelystä ei saanut mitään kirjallista arvostelua. Toki osa tuomareista antoi arvostellessaan jonkin verran suullista palautetta kissasta, osa taas oli hiljaisempia. Finaalikissoista tuomarit antoivat kaikista suullista palautetta.

Kissalle toki kehänäyttely on raskaampi, sillä tuomarin häkissä ja pöydällä käytiin nyt kuuteen kertaan viikonlopun aikana. Jos olisi päästy lisäksi kaikkiin finaaleihin, olisi häkeissä ja joissakin tapauksissa pöydälläkin käyty peräti 12 kertaa. Gerizah käyttäytyi kuitenkin ihan mukavasti, muutaman sähähdyksen huomasin viikonlopun aikana. Lisäksi iltaa kohden tuntui että tyttö kävi jo ylikierroksilla eikä lähdön hetkellä olisi suostunutkaan menemään kassiinsa, vaikka kotona sinne menossa ei ole mitään ongelmia. Kiitokset avusta sekä kyydeistä viikonlopun aikana kuuluvat Päiville. :-) Mielellään lähdemme uudestaankin CFA-näyttelyyn!

1 kommentti: