sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kissasisustusta

Vuoden vaihteessa muutimme uuteen kotiin ja saimme samalla mukavasti lisätilaa kissojakin ajatellen. Neliöitä löytyy nyt hieman vajaa sata + lasitettu parveke, eli pitäisi riittää kolmelle kissalle palvelijoineen tilaa. Miksi ei neljännellekin. ;-) Huonekaluja sekä muuta sisustusta on yritetty ahkerasti uudistaa ja saada johonkin malliin, mutta hitaasti etenee projekti.

Tietenkään kissoja ei ole unohdettu sisustuksen uusimisessa, toteutin nimittäin pitkäaikaisen haaveeni kiipeilypuista, mitkä tilasin suoraan Pet Funilta Saksasta. Pet Funin kiipeilypuut miellyttävät enemmän kuin kotimaiset kokopuiset vaihtoehdot, vaikka eivät mitään silmäniloja ole kyllä nekään. Kissat kuitenkin tarvitsevat kiipeily- ja kynsimispaikkoja, joten toki niitä heille järjestetään mahdollisimman paljon. Toinen puu löysi paikkansa ruokailutilassa olevasta kulmauksesta, toinen päätyi olohuoneen ikkunan eteen.

Yritys ei lähtökohtaisesti toimita Suomeen, mutta asia hoitui yhteydenotolla asiakaspalveluun. Tilasin kaksi Jacky O. -mallista, kattoon ylettyvää raapimapuuta pienin muutoksin ja niiden rahtikustannuksiksi tuli 80€. Toimituksessa kesti neljä viikkoa, kuten etukäteen luvattiinkin. Valitettavasti rahdinkuljettaja ei soittanut ennen toimitusta, joten luvatusta kotiinkuljetuksesta ei ollut meille apua - sitä oli yritetty keskellä arkipäivää. Puut piti siis noutaa lähimmästä postikonttorista. Zooplussalla on ollut silloin tällöin muutamaa Pet Funin kiipeilypuumallia myynnissä, mutta huomasin että ilmainen toimitusmaksu on huomioitu niiden hinnassa. Ja lisäksi tykästyin enemmän tähän malliin, missä ei ole turhia pesiä alhaalla (kissat vihtyvät kuitenkin ylemmillä tasoilla), vaan pelkät pestävät riippumatot. Puut ovat laadukkaitta ja todella tukevia, runko on täyttä puuta. Suosittelemme!

Vanha Deltta-kiipeilypuumme jää odottelemaan parvekekauden alkamista, minne se tulee pääsemään kissojen tähystystorniksi. Parvekkeelle kuitenkin sopisi paremmin joku pienempi ja sirompi teline, joten mikäli tätä sattuu lukemaan joku joka pitäisi tästä, saa ottaa yhteyttä ja tarjota jotakin! :-) Puulla on ikää noin 2,5 vuotta mutta on vielä siistissä kunnossa, toki hieman rispaantunut mutta matto ei ole rikki mistään näkyvästä paikasta. Korkeutta löytyy noin 185 cm.

Kissoja on huomioitu uuden kotimme sisustuksessa muutenkin, tietenkin senkin kannalta että materiaalit olisivat kissankestäviä. :-) Teimme pintaremonttia ja valitsimme eteiseen ja keittiöön laattalattian, mikä on osoittautunut kissojen kanssa erinomaiseksi. Lattia miellyttää toki meidän ihmistenkin silmää. Joudun nimittäin pyyhkimään lattiaa kostealla jatkuvasti kissojen ruokapaikan lähistöltä ja vanhassa kodissamme oli parketti alkanut jo parissa vuodessa kupruilemaan kyseiseltä kohdalta. Osiriksella on tapana "tuhahdella" ruokakuppiin niin että ruoat lentävät pitkin seiniä ja lattioita silloin kun on jotakin maukasta tarjolla. Tytöt tuntuvat syövän hyvin siististi, tosin lihat pitää tietysti siirtää kupista lattialle purtaviksi ennen niiden syömistä...

Muista materiaalivalinnoista palaan myöhemmin asiaan, kunhan saadaan sisustusta etenemään ja kokemusta valituista materiaaleista pidemmältä ajalta.


3 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Laatat ruokailupaikalla on meilläkin seuraavassa asunnossa, jos sellainen joskus tulee. Meillä on muovimatto, joka imaisee ruoan jämät tehokkaasti kiinni itseensä.

  VastaaPoista
 2. Kaunista!

  Noista kuvista päätellen olette muuttaneet Naukulaa vastapäätä! Paitsi, että Naukula ei ole Helsingissä, vaan Vantaalla.

  VastaaPoista
 3. Iltavilli: Kiitos! Laatat ruokailupaikalla toimivat tosiaan erinomaisesti, vuokra-asunnon laminaattikin toimi kohtuullisesti mutta parketti on kyllä huonoin vaihtoehto tähän mennessä...

  Naukulan Mamma: Voi harmi että kaupunki ei täsmää, jos olisitte olleet naapurissa niin oltaisi muuten voitu pitää catsitter-vuoroja helposti! :-)

  VastaaPoista