keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Näyttelytunnelmat

Kaunis viikonloppu vierähti vauhdikkaasti meluisassa ja hämärässä Messukeskuksessa RuRokin järjestämässä kissanäyttelyssä, mihin lähdimme Gerizahin kanssa pakollista excellent-tulosta metsästämään. Tämä tavoite saavutettiin kahteen kertaan, joten virallinen lupa useampaan kuin yhteen pentueeseen on nyt Gerizahilla kunnossa. :-) Tuloksena molemmilta päiviltä siis EX1 CAC.

PetExpon yhteydessä olevien muiden messujen (mm. lapsimessut) ansiosta tapahtuma ei ollut mieluisin vaihtoehto tavoitteen saavuttamiseen, mutta ajankohta oli nyt otollinen neitokaisen täytettyä viime viikolla 10 kk. Kaksi vuotta sitten olin samaisessa tapahtumassa Isiksen kanssa, eikä kyseisestä päivästä jäänyt mieleen että mitään erityistä häiriötä olisi ollut, mutta ehkä se on niin että aika kultaa muistot... Nimittäin nyt kyllä ilmapallot poksahtelivat ja tungosta riitti yllin kyllin. Onneksi Gerizah ei ole säikky luonteeltaan, tosin arvostelualueen ahtauden ansiosta kyllä tuli negatiivista palautetta tyttöseltä. Toki suuressa yleisömäärässä on positiivisiakin puolia, mm. se että saimme esitellä rotua kiinnostuneille messuvieraille tavallista näyttelyä enemmän. Tapahtumaa varten olin väsännyt muovisuojan näyttelyhäkin edustalle, mikä tietysti jonkin verran huononsi näkyvyyttä kissaan, mutta toisaalta esti pienten sormien tunkeutumista (ja siten mahdollisten tautien leviämistä) häkkiin jatkuvasti. Silityslupa annettiin kyllä kaikille sitä kysyville ja  rodusta kiinnostuneille. Lauantaina onnistuimme saapumaan paikalle bussilla, mutta sunnuntaina julkiset yhteydet olivat huonommat joten laiskuus voitti ja huristelimme näyttelypaikalle komeasti taksilla.

Gerizah poseeraa Naukulan Mammalle
Lauantaina yllätyimme iloisesti, kun Naukulan Mamma tuli meitä moikkaamaan ja Gerizahiin tutustumaan omalla messukierroksellaan. Mukava saada kasvot virtuaalituttaville! :-) Naukulan Mamma otti myös kuvia Gerizahista, joita hän ystävällisesti lähetti jälkikäteen. Sain myös uuden hienon MAU-trikoopipon toimitettuna suoraan näyttelyyn, kun rotuyhdistyksemme vastuuhenkilöitä oli messuilla pyörimässä. Kiitos siitä ja muille tiedoksi, että pipoa voi ostaa myyntipöydästämme mm. Vaasan kissanäyttelystä ensi viikonloppuna.

Lauantaina Gerizah oli ainoa egyptinmau näyttelyssä, sunnuntaina paikalla olivat ruskeatäplikkäät sisarukset (tosin eri tuomarilla) G:n lisäksi. Lauantain tuomarina meillä oli Nurit Pahl Israelista. Odottelimme hetken arvosteluun pääsyä tuomaripöytien edessä ja Gerizah kommentoi asioita tapansa mukaan hyvin äänekkäästi. Nurit naureskelikin pöytänsä takaa, että G huutaa "me, me, me!!!" ja kutsui meidät samantien arvosteluun. Tuomarin mielestä Gerizah on vielä aivan "teenager", mikä onkin totta. Arvostelun lopuksi hän neuvoikin Gerizahia kehittymään oikealla tavalla, mutta piti G:tä  silti oikein lupaavana (ja puheliaana) neitokaisena. Arvostelussa kehuttiin mm. tyttösen "super bodya" ja turkinlaatua sekä savuväriä, palautetta tuli liian suorasta profiilista ja silmien väristä, mikä ei ole vielä valmis. Gerizahin silmät ovat vihreät, mutta vihreä vielä kehittynee enemmän karviaismarjan vihreään suuntaan kuten maulla kuuluukin olla. :-) Arvostelutilanteessa pupillit olivat lautasen kokoiset ja se pieni värillinen reunus todella näytti keltaiselta. Ilmeisesti onkin tavallista, että silmien väri vaihtelee tilanteen mukaan...

Sunnuntaina tuomarina oli australialainen Penny Bydlinski, joka myös tykkäsi Gerizahista kovasti. Tuomari totesi kuitenkin heti aluksi, että ei ole montaakaan savumauta tavannut ja asioita tarkisteltiin standardikirjasta. Tämä taitaa olla aivan normaalia maun omistajille FIFé:n näyttelyissä, mutta itselleni tämä olikin ensimmäinen sellainen G:n kanssa. :-) Vartalosta ja turkista tuli jälleen positiivista palautetta ja lähinnä silmien väristä oltiin samaa mieltä kuin lauantainakin. Sunnuntaina kävimme TP-valinnoissakin esittäytymässä. Niissä voitto meni pelottavan paljon Isistä muistuttavalle, kauniille sinikilpikonnatiikeri eurooppalaiselle. Kyseessä onkin Isiksen veljen tytär, joten värin lisäksi yhdennäköisyyttä löytynee myös sukulaisuuden kautta. Isiksen kaksi veljeä olivat itsekin paikalla koko viikonlopun ja kävin heitä moikaamassa.

Seuraavaksi Gerizahin tie vie Hyvinkään näyttelyyn 9.6. ja sen jälkeen neito alkaa todennäköisesti vähitellen keskittymään pentusuunnitelmiin näyttelyiden sijasta...

2 kommenttia:

  1. Oli mukava tavata! Gerizah taitaa näyttää kuvassa mistä pesee.... :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mainio ilme ja meno tuossa kuvassa kertakaikkiaan! :D

    VastaaPoista