lauantai 5. toukokuuta 2012

Valjastelukausi on avattu

Vasta vapunpäivänä aloitimme Osiriksen ja Isiksen kanssa kevään valjastelukauden. Yleensä se on aloitettu lumien ollessa vielä maassa, mutta tänä keväänä palveluskunta on ollut kiireistä ja saamatonta. Muuton yhteydessä kissat saivat käyttöönsä lasitetun parvekkeen, missä ne ovat "ulkoilleet" heti paukkupakkasten mentyä ohi päivittäin, joten samanlaista hinkua valjasteluun ei ole ollutkaan.

Tuolla ne bussit huristelevat... Hui!
Kun valjaat kaivettiin kaapista esille, tiesivät kissat heti mitä on odotettavissa. Paitsi tietysti Gerizah, joka saapui meille loppusyksystä, joten valjastelua ei vielä ole harjoiteltu ollenkaan. Isiksen valjaita on soviteltu ja ne ovat saaneet aikaa täydellisen lamaannuksen neidille sisätiloissa. Ulos mentäessä kuitenkin kissalla on niin paljon ihmeteltävää, että moiset remmit päällä unohtunevat pian. Isiksen valjaat ovatkin liian pienet meidän pitkäkaulaiselle mauneidille, joten laitamme lähiaikoina mittojen mukaan valmistetut valjaat tilaukseen Vänttiseltä. Osiriksen ja Isiksen valjaat ovat kyseistä merkkiä, jota suosittelemme lämpimästi kaikille jotka haluavat laadukkaat ja istuvat valjaat. Ja värivalikoimassakin riittää vaihtoehtoja. Osiriksen vihreät valjaat on valittu silmien värin mukaan ja ne on kokoa M. Isiksen tummanvioletit valjaat on mittojen mukaan teetetyt, kokoa S/XS.

Ojassa rakennustyömaan reunalla riittää tutkittavaa
Muutimme ikäänkuin maaseudulta kaupunkiin (Espoo --> Helsinki), joten hieman rauhattomammat ovat uudet ulkoilupaikat meidän suunnalla. Autojen hurina kuuluu väistämättä, kun ulkoillessa on vältettävä lasten leikkipaikkojen läheisyyttä. Toivottavasti kissat kuitenkin tottuvat nykyisiin hoodeihimme. Isis on ainakin kovin innoissaan seissyt oven takana joka ilta antenni pystyssä ja vipattaen katsellen siihen malliin, että joko taas mennään. :-) Eurooppalaista kuvaillaan monesti rotuna (hyvässä mielessä sanottuna) vaatimattomaksi, eli pyynnöt ovat toista luokkaa kuin esimerkiksi Gerizahilta olisi odotettavissa vastaavassa tilanteessa.

Loppuun on pakko lisätä vielä muutama vanha kuva, mitkä löytyivät hiljattain arkistoja kaivellessa, pienestä Isiksestä pentuvaljaissaan mökillä kesällä 2009.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti