sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Vihertassut

Juuri kun olin aikonut hehkutella, että meillä on vihdoinkin reilun kolmen vuoden tauon jälkeen onnistuneesti viherkasvi kotona, niin jokin aika sitten koitti päivä jolloin multaa oli kuopsuteltu ruukusta, lehtiä oli revitty lattialle ja pureskeltu sekä kokonaisia oksia katkottu.

Kyseessä on ensimmäiseen asuntooni hankittu palmuvehkan taimi, joka on ehtinyt kasvaa vuosien saatossa isoksi ja komeaksi. Osiriksen tultua meille jouduimme hankkiutumaan eroon tästä viimeisestäkin viherkasvista, koska pieni herra juoksi kohti kukkaa ja hyppäsi mahalankulla suoraan ruukkuun. Aika pian kasvi meni siihen kuntoon että se oli evakuoitava. Pääsiäisen aikaan kasvi palasi meille entistä ehompana ja oli saanut olla jokseenkin rauhassa. Ruukku on sijoitettu korkean jakkaran päälle eikä sinne pääse mistään kissa kurkottelemaan. Multa on peitetty harmailla koristekivillä, jotta multatassut pysyisivät siitä erossa. Heti aluksi ruukkuun hypittiin, mutta sitten laitoin siihen tyhjiä juomatölkkejä, jolloin kissan hypätessä ruukkuun tölkit kolahtivat laattalattialle ja kissa pelästyi! Koska tölkit kukkaruukussa eivät viehätä silmää, oltiin niistä jo luovuttu ja jonkin aikaa menikin hyvin kunnes päivän tylsyys oli vienyt voiton ja vihertassut olivat päässeet vauhtiin. Niistä päivistä on muistona vielä kuvassa näkyvät katkenneet oksat (+nakerrenut lehdet). Saapa nähdä, kuinka pitkä tulevaisuus kasvilla on meillä.

Parvekesisustus alkaa muuten olemaan kuosissaan, mutta kasvit vielä puuttuvat. Harkinnassa on ollut erilaisia seinälle kiinnitettäviä virityksiä sekä amppeleita, mihin kissat eivät(kö?) pääsisi käsiksi. Sisustuksesta vielä sen verran, että vanha kiipeilypuu ei sitten päätynytkään parvekepuuksi, vaan löysi paikkansa makuuhuoneesta. Parveke ei ole suuren suuri ja palvelusväen sinne hankkima polyrottinkinen kulmasohva vie suurimman osan tilasta. Onneksi kissatkin viihtyvät sohvalla eikä tähystyspaikkaa tarvita, koska parvekelasien alaosassa ei ole tummennuksia näkymää peittämässä, vaan tähystykseen riittää lattialla tai sohvalla istuminen. Ja pöytäkin tuntuu soveltuvan tähän tarkoitukseen mainiosti.

Taustalla oleva rakennustyömää ei ole kaunista katseltavaa...
Onneksi toiseen suuntaan näyttää vähän kivemmalta.

3 kommenttia:

 1. Kissaystävällinen parveke teillä!

  VastaaPoista
 2. Mekein arvaan että asialla on ollut se talouden mau... hortonoomi Kekin sukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeaan taisi osua arvauksesi, Gerizah on kyllä ehdottomasti aktiivisin tuholainen täällä, vaikka Osiriksessakin on hortonomin vikaa. :) Eilen sitten erehdyin ostamaan parvekkeelle yhden amppelin - eipä mennyt aikaakaan kun mau oli pelaamassa kukkien oksilla...

   Poista