maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ery-Syd:n näyttelyssä 9.6.2012

Lauantaiaamuna herätyskello pärähti soimaan aivan liian aikaisin, sillä Gerizah oli ilmoitettu kissanäyttelyyn Hyvinkään Villatehtaalle, mihin oli tarkoitus selvitä julkisten välineiden avulla. Matka menikin sujuvasti ja joutuisasti Gerizahin jatkaessa keskeytettyjä kauneusuniaan kopassa ja itse sain matkaseuraa muista samaan osoitteeseen suuntaavista kissoista henkilökuntineen. Paikalle päästiin hyvissä ajoin ennen kahdeksaa ja eläinlääkärintarkastuksen jälkeen suuntasimme sisustamaan häkkiä sekä varaamaan paikan myös Gerizahin tulevalle sulhaselle Fasulle, joka saapuikin paikalle Päivin kyyditsemänä pian meidän jälkeen.

Gerizahin ja Fasun lisäksi näyttelyssä oli paikalla kolmaskin mustasavun värinen egyptinmau Emir, joka siirtynyt kevään mittaan kilpailemaan kastraattiluokissa. Emiristä on myös tullut isä neljälle ihanalle mustasavupennulle Iltavilli-kissalassa. Myös Iltavillin hopeatäplikäs kantanaaras Kiija oli ilmoitettu näyttelyyn, mutta joutui jäämään pois viime hetkellä rokotuksen päästyä vahingossa vanhenemaan. Todella tylsä juttu! Tuomariksi meille oli valittu hollantilainen Alexey Shchukin, jonka olin etukäteen kuullut tuntevan hyvin tätä pientä rotua. 

Gerizah oli hyvällä tuulella ja käyttätyi paremmin kuin aiemmissa näyttelyissään. Tuomarin pöydällä neiti puski ja pusutteli tuomaria sekä leikki innostuneena huiskalla. Viime näyttelyssä oltiin aivan eri mieltä harrastuksen mielekkyydestä, mutta luultavasti rauhallisempi ja tilavampi paikkakin vaikuttivat asiaan. Arvostelusetelistä ei saa juurikaan selvää, mutta kommentit olivat ainakin positiivisia ja tuomari piti Gerizahista kovasti. Kehuja tuli ainakin turkin laadusta ja hyvistä haamutäplistä, palautetta suorahkosta profiilista. Kutsu tuli TP-valintoihin, missä tuomari kävi jälleen pusuttelemassa Gerizahia, mutta lähetti neidin kotiin kasvamaan todeten sen olevan vielä kovin teinimäinen. Hienoa että saatiin kuitenkin positiivista kokemusta tilanteesta. Arvostelusta tuloksena oli viimeinen CAC avoimessa luokassa, eli Gerizah on nyt virallisesti Champion FIFe:ssä!

Fasulle tämä oli ensimmäinen näyttely ja poika viihtyi häkissään kohtuullisen rennoissa tunnelmissa. Arvostelussa Fasulle meinasi kuitenkin tulla kiire eikä se oikein arvostanut tuomarin pöydällä olemista ollenkaan, mutta sai silti hyvät arvostelut tuloksenaan  EX1. Näyttelypaikalla kävellessä poikanen oli kuitenkin suhteellisen rennosti sylissä. Fasusta on kehittynyt varsin mukavan näköinen ja se suuntaa seuraavaan koitokseensa Surokin näyttelyyn heinäkuun loppupuolella. Päivän yllättäjä oli Emir, joka oli tuomarin paras kastraatti ja sen tie vei päivän lopuksi paneeliin. Onnea Petralle ja kasvattajille! 
Näyttelystä en saanut omia kuvia otettua tälläkään kertaa ja kaikki nämä Fasun kuvat on ottanut Päivi Kahila. Gerizah sen sijaan kävi näyttelyssä Tessan kuvattavana, jäämme siis odottelemaan neitokaisen virallisia valmistumiskuvia vielä joksikin aikaa. Kuvaajalla ei ollut suljettua huonetta käytössään, vaan pelkkä pöytä näyttelyhallin nurkassa, joten hieman pelkäsin karkaako kissa pöydältä mutta onneksi kuvaajan lelut olivat niin kiinnostavia, että G:llä ei ollut tarvetta lähteä tilanteesta mihinkään.

Näyttely päättyi kuudelta illalla ja suureksi onnekseni saimme näyttelypaikalta kyydin kotiin. Kyllä väsytti illalla!

Fasu rentoutuu koitoksen jälkeen häkissään

2 kommenttia:

  1. Ihan uskomatonta miten paljon Fasu on kasvanut siitä pienestä pörröisestä pallerosta jonka kassissa Riikasta toin.

    VastaaPoista
  2. Totta, reilun kuukauden aikana (kun Fasun itse viimeksi näin) tyyppi oli kasvanut ja komistunut ihan mielettömästi!

    VastaaPoista