maanantai 27. elokuuta 2012

Rooman kissat

Kissat viihtyivät varjossa Rooman kuumuudessa
Muutaman viikon takainen ulkomaanmatkamme suuntautui Italiaan, Roomaan ja Firenzeen. Kävimme Roomassa vierailulla Le Torre Argentina-aukion historiallisilla raunioilla sijaitsevassa roomalaisten kissojen suojapaikassa. Aukiolla sijaitsi Rooman vanhimmat temppelit sekä osa kuuluisasta Pompeiuksen teatterista, missä Julius Ceasar murhattiin. Näiden raunioiden suojassa asustaa nykyisin sadat villiintyneet kissat, joita vapaaehtoiset työntekijät ruokkivat ja hoitavat.

Itse hoitolaan otetaan sisälle lähinnä hylättyjä ja vammaisia kissoja, jotka rokotetaan, testataan tarttuvien tautien varalta ja steriloidaan. Sen jälkeen niille pyritään löytämään uudet kodit. Paikka on avoinna turisteille päivittäin klo 12-18 ja kissoja onkin adoptoitu täältä ympäri maailmaa. Meille esiteltiin hoitolan asukeita, joihin kuului mm. jalkansa menettäneitä ja muuten lievästi vammaisia kissoja sekä kissanpentuja. Olipa siellä puhdasrotuinen, hoitolaan hylätty devon rex-kissakin.

Toiminnan tukemiseksi ostin paikan logolla varustetun kangaskassin. Adoptio ei meille ole mahdollinen, mutta etäadoptio on harkinnassa.

Vaikka heti ei huomaisikaan, niin tarkemmin katsottuna raunioilla vilisee kissoja joka paikassa

3 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä aika mieleenpainuva paikka. Itse kävin aikoinaan vaan katselemassa siitä ylhäältä, se hoitola/myymäläpuoli ei tainnut olla silloin auki kun olin siellä melkein kymmenen vuotta sitten.

  VastaaPoista
 2. Eikä! Mä juuri tiistaina pyörin tuolla aukiolla varmaan puoli tuntia etsien paikkaa, mutta en löytänyt. Kuikuilin alas raunioihinkin monesti, mutta yhtään kissaa en nähnyt. O_o Muutenkaan en nähnyt kun neljä kissaa koko neljän päivän reissulla. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, kyllä mekin kierrettiin koko aukio ennen kuin yhdestä kulmasta paikka löytyi, siellä oli kyltti alas laskeutuvien portaiden vieressä. Ensisilmäyksellä tosiaan ei kissoja näkynyt, mutta hetken tiirailun jälkeen niitä oli joka paikassa :)

   Poista