tiistai 9. lokakuuta 2012

Kissanäyttely Kirkkonummella 6.10.2012

Viime lauantaina koitti Thitin vuoro ihmetellä, miksi viikonloppuna pitää herätä aamuyöstä ja joutua kuljetusboksissa paikkaan, joka on täynnä vieraita kissoja ja ihmisiä. Matka URKin näyttelyyn Masalaan taittui tällä kertaa onneksi autolla, joten lähtö kotoa oli jo vasta puoli kahdeksan aikoihin. Thitillä riittää kommenttia matkustamisesta, joten olin tyytyväinen että emme olleet junassa aiheuttamassa pahennusta. ;-) Näyttelymatka sujui kuitenkin jo  hiljaisemmin kuin muuttomatka lapsuudenkodista, joten oletettavasti onnistumme jatkossa kulkemaan julkisillakin, kuten tapoihini kuuluu. Gerizahkin on oppinut hyväksi matkustajaksi, vaikka pienenä olikin aikamoinen möykkääjä.

Paikalla olimme kahdeksan jälkeen, eikä eläinlääkärin tarkastukseen tarvinnut juurikaan jonottaa. Se sujui Thitiltä hyvin, kuten  näyttely muutenkin - ilman säikkymistä tai  muille kissoille kohdistettuja suhinoita. Boksissa naukunut ja riekkunut Thiti meni hiljaiseksi päästyään näyttelyhäkkiin ja oleilikin siellä koko päivän rennoissa tunnelmissa ja tyytyväisen oloisena. Paikalla oli myös Thitin Emir-iskä henkilökuntineen ja kotikissakavereineen, mutta he olivat leiriytyneet kotikissojen alueelle. Muita maukulaisia ei näyttelyyn ollut saapunut. Kasvattaja ja toinen omistaja Päivi kävi myös paikalla seuraamassa Thitin ensimmäistä näyttelyä.

Tuomariksi meille oli tällä kertaa valikoitunut Satu Hämäläinen, joka tuntui tuntevan tämän harvinaisen rodun hyvin, joten arvostelua oli mielenkiintoista kuunnella. Tuomarin mielestä Thiti oli suurikokoinen ikäisekseen ja hyvin syönyt, mistä ainakin jälkimmäinen on kyllä totta. :-) Mustasavuväriä kehuttiin muuten, mutta haamutäplien näkyvyyttä jäätiin kaipaamaan - mukavaa olla tuomarilla joka tietää millainen savumaun turkin oikeasti kuuluu olla! Thiti sai toki positiivistakin palautetta, mm. hyvistä korvista ja turkin laadusta sekä tietysti käytöksestä ja tuloksena päivältä oli EX1. TP-valintoihin ei tosin kutsua kuulunut.

Päivä meni kohtuullisen nopeasti tuttujen kanssa jutellessa ja kotiin päästiin lähtemään hyvissä ajoin. Thiti jatkaa näyttelyuraansa marraskuun CFA-näyttelyssä Messukeskuksessa, missä onkin sitten aivan erilainen meininki! Muita näyttelyitä meillä ei lähiaikojen suunnitelmissa olekaan, paitsi Fasun kanssa on tarkoitus käväistä Drive-In -näyttelyssä viikkoa aiemmin.

2 kommenttia:

  1. Suuri ja hyvinsyönyt on se mitä setänsäkin on koko uransa ajan saanut kuulla, samoin kuin hyvänlaatuinen turkki, mutta huonot täplät, eli samoilla raiteilla mennään... :D

    VastaaPoista
  2. Thiti tulee sukuunsa! ;) Mutta oikeutettuun täpläkommenttiin olin tyytyväinen, sillä Gerizahin täpliä on vain yksi tuomari tähän mennessä osannut kommentoida, muut eivät ole sanoneet niistä mitään vaikka sillä ne erottuvat kuten pitääkin...

    VastaaPoista