lauantai 17. marraskuuta 2012

Messuhumua

Viime viikonloppu vierähti nopeasti ohi Messukeskuksessa Thitin kanssa. Tällä kertaa kyseessä oli Lemmikkimessujen yhteydessä järjestetty kuuden kaikkien rotujen kehän CFA-näyttely, mihin olimme ilmoittaneet pikkuisemme näyttelykokemusta hakemaan. Menossa mukana oli Thitin isä Emir seurueineen sekä Päivi, joka kantoi Thitiä kehiin kun allekirjoittanut joutui lauantaina poistumaan paikalta kesken päivän muihin menoihin. Näyttelyssä oli paikalla myös ruskeatäplikäs maunaaras aikuisten luokassa, mutta pennuissa ei rodun sisäistä kilpailua saatu aikaiseksi.

Pentuja oli näyttelyyn ilmoitettu yhteensä 23, joista aina kymmenen parasta valittiin finaaliin. Thiti sai näyttelystä paljon kokemusta ja käyttäytyi siellä todella hienosti. Tyttö ei säikkynyt kissanäyttelyn viereen sijoitettuja rääkyviä papukaijoja(?) eikä liiemmin juoksentelevia lapsiakaan.

Thiti Michael Schleissnerin käsittelyssä. Kuva Heikki Siltala

"Kiipeisinkö...?" Tässä kehässä neiti kiipesi. Kuva Heikki Siltala

Kehät sujuivat mukavasti, mutta ilman finaaleita aina viimeiseen saakka, jota seuratessa huomasin tuomari Russell Webbin vertailevan Thitiä muihin pentuihin tarkasti. Ja niin sitten viimeisessä kehässä huomasin Thitin numeron nousevan finaalihäkin päälle. Finaaleissa näytti olevan hyvin pitkälti samat pennut koko näyttelyn ajan. Yllätyksenä tuli että meidän pikkuinen ei ollut kymmenes tai yhdeksäs, vaan peräti kuudes! Kyseinen tuomari näki Thitin haamutäplät ja kehui mm. silmien muotoa sekä uskoi niistä tulevan täydellisen gooseberry greenit. Paljon ei tuomarien kommenteista saanut messuympäristössä selvää, kun sanat hukkuivat yleiseen hälinään. Palkinnoksi saatuun ruusukkeeseen pyysimme tuomarilta signeerauksen kuten CFA-näyttelyssä tapoihin kuuluu. :-)


Mainitsen kokemuksen hakemisen useaan kertaan ja se johtuu siitä, että jos Gerizah nyt odottaa pentuja, ei Thitillekään ole näyttelyitä tiedossa ennen kevättä. Näyttelyissä liikkuu kaikenlaisia pöpöjä ja niiden suhteen emme ota mitään riskejä. Todennäköisesti pöpöt osuvat kohdalle juuri silloin, kun niitä kaikkein vähiten toivoisi...

Minulla on CFA-näyttelyistä kahden kerran perusteella positiivisia kokemuksia ja tällä hetkellä toivonkin, että pääsisin molempien savutyttöjen kanssa elokuun näyttelyyn. Katsotaan miten neitien pentusuunnitelmat antavat myöden.

2 kommenttia:

  1. Hienoa! Kaunis profiili Thitillä onkin. Pidämme peukkuja vauvojen suhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä vielä odotellan merkkejä tuleeko vauvoja nyt vai siirtyykö projekti tuonnemmaksi.

      Poista