maanantai 28. tammikuuta 2013

3-viikkoiset sylivauvat

Pennut ovat pian kolmen viikon ikäisiä pikkuhurmureita. Viime viikolla Gerizah muutti pentuineen pahvilaatikosta pienehköön pentukehään, missä on enemmän tilaa vauvojen kävelyharjoituksille. Kävelyä onkin ahkerasti harjoiteltu ja aika hyvin se jo alkaa sujua, joskin vielä hieman vaappuen pennut etenevät. Pennut ovat alkaneet maistella kaikkea, mm. pentukehän seiniä on mukava nuoleskella ja rapsutella. Eilen niitä pitkin yritettiin jo kiivetäkin. Kuinkahan kauan pennut vielä kehässä pysyvät?

Kaikki pennut painavat jo yli 400 g, kun Ayishah ylitti tämän rajan tänään aamulla. Pojat ovat nyt lähes samankokoisia, joten enää heitä ei voi koolla vertailla. Otimme eilen kuvia pennuista, mutta luonnonvalon puutteessa niistä tuli tummia. Pennut ovat kuvissa allekirjoittaneen sylissä ja mustat vaatteet eivät tietenkään auta asiaa. Sylittelyn lomassa leikkasin pentujen neulanterävät kynnet eilen ensimmäistä kertaa.

Meillä ei ole ollut tapana antaa kissoille huumorinimiä, kuten kissojemme kutsumanimistä voikin huomata. Poikien erottamiseksi oli kuitenkin luontevaa, että pojilla on kutsumanimet kasvattajan luona asuessaan. Ayishah-neidin nimi on puhuteltaessa lyhentynyt Aishaksi.

Kalle

Päätin kutsua tätä tummempaa (ja ennen myös isommaksi kutsuttua) poikaa Kalleksi. Kalle on kova poika kiljumaan kun hänet nostetaan punnittavaksi, oikea Kilju-Kalle. :D Sylissä Kalle kuitenkin on mielellään ja on myös rauhallisempi siinä ollessaan. Viimeisenä syntynyt Kalle otti ensiaskeleet ensimmäisenä ja kävelee jo parhaiten kolmikosta. Edit. Kallella on tänään nimipäivä! :)

Nalle

Kalle sai nimensä oikeastaan veljensä mukaan, Kalle ja Nalle. ;) Nallen nimi vain tuli eräänä aamuna jostain, kun tämä herttainen poika näytti niin nallemaiselta olemukseltaan. Pikkuhiljaa alkaa tulla sellainen tunne, että pidän kaikki pennut itse, mutta onneksi heille on ilmaantunut muutama henkilökuntaehdokas, että se ei ole enää mahdollista. :) Nalle on siskonsa tavoin aika vaalea savuväriltään ja täplät erottuvat mukavasti. Nalle pudotti napanuoransa viimeisenä ja kävelyn opettelukin sujuu hieman hitaammin, mutta silti varmasti!

Aisha

Aisha on muuttunut pennuista rauhallisimmaksi, hän on sylissä tyytyväisenä eikä kilju kovasti vaakakupissa. Manikyyrikään ei harmittanut pientä tyttöä. Tytöstä toivotaan sukunsa jatkajaa, katsotaan kuinka siinä käy!

3 kommenttia:

 1. Huoooooooh! Voi voi oijoi voi voi! Yyyh huoh voi voi!

  VastaaPoista
 2. Kyllä ovat ihania pentusia <3 <3 <3

  VastaaPoista
 3. Zepa: Oi ja voi voi... ;)

  Reija: Kiitos, tervetuloa tutustumaan! <3

  VastaaPoista