keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Pentuhuumaa

Gerizahin pennut syntyivät eilen illalla, 64 vuorokautta ensimmäisestä astumisesta. Pennut olivat syntyessään kaikki yli 100 gramman painoisia, joten ihan hyvä, että synnytys ei mennyt pidemmälle. Olin jo sunnuntaina näkevinäni pieniä esisupistuksia, mutta selän nykiminen saattoi johtua pentujen voimakkaista liikkeistäkin. Eilen aamulla huomasin, että nyt saattaa alkaa tapahtumaan jotakin, kun Gerizah kävi petailemassa synnytyspesiään niin kovasti ja lopulta asettui kehräämään ja vatsaansa nuolemaan yhteen laatikoista. Kuuden jälkeen illalla huomasin selkeitä supistuksia ja sitten alkoikin tapahtumaan. Thitin kasvattaja, kaverini Päivi saapui meille avustajaksi, koska sekä kasvattaja että emo olivat ensikertalaisia synnytyspuuhissa. Hänelle kaunis kiitos!

Gerizah ei tosin juurikaan avustusta tarvinnut, vaan hän synnytti pennut sujuvasti ja hoiti kaiken aivan itsenäisesti. Päivin saavuttua meille vaikutti siltä, että voi mennä yöhän saakka, ennen kuin mitään todellista alkaa tapahtumaan, mutta siinä olimme väärässä. Puoli yhdeksän aikaan alkoi tulla ensimmäisiä kunnollisia supistuksia ja ensimmäinen pentu syntyi klo 21:05. Se on aika vaalean värinen savutyttö, joka painoi syntyessään 103g. Tytöllä oli haamutäplät näkyvissä heti, kun emo oli saanut turkin kuivaksi. :-) Seuraava pentu syntyi klo 22:30 ja se on 104g painoinen poika, joka on hieman vaaleampi mustasavu kuin viimeisenä (klo 00:00) syntynyt veljensä, joka painoi 112g. (Edit. lisätty viimeisenä syntyneen pennun syntymäaika).

Gerizah piti aika pitkät tauot pentujen välillä ja nukkui aina pienet tirsat siinä välissä. Viimeisen pennun kohdalla supistukset olivat jo aika heikot, mutta poika saatiin maailmaan silti ongelmitta. Thiti oli Gerizahin tukena ja turvana melkein koko synnytyksen ajan, koska emo oli niin toimittaessa rauhallisempi. Tytöillä on hyvin läheinen suhde ja Thiti alkoikin heti huutamaan oven takana, kun ei päässyt Gerizahin mukaan. Emo siitä tietysti hermostui ja niin Thiti pääsi seuraamaan synnytystä. Thitillä jo silmät lupsuivat kun hän istui pentulaatikon vieressä, mutta ei siltikään malttanut lähteä siitä mihinkään. Tästä olisi pitänyt saada kuva, niin hauskalta se näytti. :-)

Gerizah hoitaa pentujaan esimerkillisesti, eikä malttaisi poistua pentulaatikosta edes hiekkalaatikolle. Kaikki pennut olivat syntyessään virkeitä ja suunnistivatkin nisille jo ennen kuin emo oli katkaissut napanuoraa. Maitoa tuntuisi tulevan hyvin, koska kaikilla pennuilla paino on noussut toivottuun tahtiin. Nyt koneella istuessa saan katsella onnellista kissaperhettä laatikossaan ja kuunnella pentujen maiskutusta.

Loppuviikosta on luvassa toivottavasti parempia kuvia pennuista. Nämä kuvat on otettu viime yönä, muutama tunti synnytyksen jälkeen.


9 kommenttia:

 1. Mielettömästi onnea! Kuvavirtaa tietty odotellaan :-)

  VastaaPoista
 2. Voih, onnea pennuista! :) Mukavaa seurata niiden kasvua ja kehittymistä tätä kautta, kuvia siis odotellessa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja onnitteluista! Kuvia on tulossa varmasti. :)

  VastaaPoista
 4. Voi onnea kovasti! Kuvia odotellaan täälläkin :)

  VastaaPoista
 5. Onnea iloisen perhetapahtuman johdosta! :) Lisäraporttia ja kuvia odotellaan täälläkin :)

  VastaaPoista
 6. Voi mitä kääryläisiä, ihanaa että kaikki meni hienosti ja emo on mitä parhain!

  VastaaPoista
 7. Erityisen suloista, että oli väkisin hereillä pysyvä tuki mukana <3

  VastaaPoista