maanantai 18. helmikuuta 2013

6-viikkoiset vipeltäjät

Pentujen elämässä on tapahtunut huimasti edistystä yhden viikon aikana. Tärkeimpinä näistä varmasti se, että he ovat oppineet syömään kiinteitä ruokia ja käyttämään hiekkalaatikkoa. Pennuilla on käynyt ihailijoita kylässä tiuhaan tahtiin ja en ole ehtinyt edes kuulumisia raportoida. :)

Nalle pääsi ensimmäisenä ruoan makuun ja sitten Aisha yllättäen oivalsi, että ruoka ei olekaan ollenkaan huono idea ja alkoi syömään itsenäisesti. Kallelle sai tarjota ruokaa suoraan suuhun pisimpään, mutta viikonloppuna hänkin lopulta alkoi oikeasti syömään, eikä vain maistelemaan. Painot lähtivät kiinteiden aloittamisen jälkeen uudelleen reippaaseen nousuun ja pienin pentu painaa nyt 746 g, suurin 770 g.

Pojat oivalsivat hiekkalaatikon idean heti, mutta Aisha tarvitsi muutaman päivän harjoittelujakson, jolloin hän kävi pissalla joko pentukehässä tai pentuhuoneen hyllykön takana. Nyt kaikkien tuotokset osuvat jo hiekkalaatikkoon, ainakaan en ole muualla sellaisiin törmännyt. ;) Aloitimme paakkuuntumattomalla, suurirakeisella hiekalla, joka kelpasi pojille vessamateriaaliksi ja kaikille pennuille ruoaksi vähän turhan hyvin. Laitoin toiseen laatikkoon mikrohiekkaa, josko se auttaisi Aishaa ymmärtämään hiekkalaatikon idean paremmin ja auttoihan se lopulta. Mikrohiekkaakin maistetiin aluksi, mutta hyvin nopeasti pennut tajusivat, että tätä ei kannata syödä, siinä määrin ikävältä se näytti. Sitten vaihdoimme mikrohiekkaa myös toiseen laatikkoon. Pennut saivat viime viikolla myös ensimmäisen matokuurinsa ja sitä he eivät juurikaan arvostaneet.

Aisha

Pennut ovat olleet myös pentuhuoneen ulkopuolella viettämässä aikaa, mutta keskenään heitä ei vielä uskalla jättää muiden kissojemme kanssa. Osiris kiroilee pennuille siihen malliin, että valvovaa silmää vielä tarvitaan. Thiti-tätiinkään ei voi vielä täysin luottaa, sieltä saattaa tulla tassua tai suhinaa pentuja kohtaan.


 Isiksen kanssa tutustuminen sujuu suotuisammin, kuten yleensäkin uusilla kissoilla... Nalle silti hieman pörhistelee, vaikka Isis onkin varsin vaaraton täti. Aiemmilla pentuhuonevisiiteillään Isis on pelännyt pikkuotuksia.

Vai että tuollainen sähikäinen...

5/7 tämän hetkisistä kissoistamme

Nalle

Kalle       
 
Kallen vuoro pörhistellä

Veljesten profiilit

Aisha

Savutytöt samassa kuvassa


Tässä sadastuhannes yritelmä saada kaikki pennut yhteen kuvaan. Aina joku karkaa, katsoo väärään suuntaan tai on epätarkka. Tässä Aisha ehti kiipeämään ennen kuin kamera räpsähti. Jatkamme harjoituksia...

4 kommenttia:

 1. Iih, miten älyttömän ihania! Pörhistykset on hauskoja :)

  VastaaPoista
 2. Voi suloisuus sentään! Vaikka ei kai saisi toisia suloiseksi kuvailla kun yrittävät niin tosissaan pelotella suurempiaan. On jokainen karva vielä erikseen pystyssä! Upeita. :)

  VastaaPoista
 3. Tää on mun käsitys onnellisesta perhe-elämästä :-)

  VastaaPoista
 4. Mindy: On ne kyllä aikamoisia sähikäisiä... <3

  Mamma N: Suuremmilla onkin sitten ollut enemmän vokaalinen pelottelutapa, mutta onneksi murinat ja sähinät ovat jo vaimenemassa :)

  Zepa: Sitä se on pääasiassa, mutta on Gerizahin kasvaneesta perheestä myös aika kova homma palvelusväelle :)

  VastaaPoista