keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Auringonsäteitä

Pennuille tuli tiistaina kahdeksan viikkoa mittariin ja vauhti sen kun kiihtyy! Rallia juostaan tuultakin nopeammin ympäri asuntoa - aikuisten kissojen iltavilleistä ei voi puhua samana päivänä. :) Pentujen kiipeilytaidot ovat kehittyneet huomattavasti ja heidät löytääkin nykyään monesti kiipeilypuun ylimmältä tasolta nukkumasta, eli melkein katonrajasta. Alastulokaan ei enää tuota ongelmia. Kissojemme lelukoppa on ollut makuuhuoneessa pennuilta piilossa ja  käytössä vain valikoidut, turvalliset lelut. Voi sitä onnenpäivää, kun he pääsivät käsiksi lelukopan sisältöön... Leluiksi ovat viime aikoina kelvanneet myös ihmisten kengännauhat ja likaistakin likaisempi lattiaharja, joilla siivoamme kissanhiekkaa lattioilta. Mikä sen hauskempi lelu voisi ollakaan? Pennut ovat oppineet ruoka-aikansa ja tulevat jo keittiöön muiden kissojemme tavoin odottamaan ruokaansa. Vielä ei sentään osata hypätä tiskipöydälle odottamaan ruoan annostelua, kuten aikuiset kissat meillä tekevät (hyvät tavat kunniaan), vaan siellä he vinkuvat lattialla ja välillä yrittävät kiivetä jalkaani pitkin ylös. ;) Tästä tavasta pääsemme toivottavasti pian eroon. Kaikki ruoat ovat kelvanneet mitä pennuille on tähän mennessä tarjottu. Pennut ovat syöneet kanan ja naudan jauhelihaa sekä molempia myös suikaleina, nauta-sika jauhelihaa, seitiä sekä tietysti monenlaisia märkäruokia. Kuivaruokaan ei pennuilla ole ollut juurikaan kiinostusta, vaan maman raksuja peitellään ahkerasti. Kaikki pennut painavat jo yli kilon, kun Aisha eli Misty ylitti kilon rajan tänään aamulla.

Kuvat on jälleen sunnuntain auringon aikaan otettuja. Olohuoneen matto on nähtävästi pentujen lempipaikka, koska siellä he yleensä ovat. Ylhäällä olevassa kuvassa on Kalle ja Aisha takana.

Aisha

Nalle

Savujengin kokoontuminenThiti (kuvassa etualalla) toimii pentujen isosiskona. Välillä Thiti on kuin yksi pennuista ja välillä nuori neiti hoitaa heitä emon apuna. Queen Gerizah on laittanut muut kissamme ojennukseen viimeisen viikon aikana ja on hieman turhankin huolehtivainen pentujen suhteen. Osiris ja Isis viettävät parhaillaan kevätlomaa mökillämme (ihmis)isovanhempien seurassa ja ovat kuulemma tyytyväisiä pieneen lomaan pennuista. Thiti on myös kovassa komennossa, mutta pennuillensa Gerizah tuntuu harrastavan vapaampaa kasvatustapaa, eikä komenna heitä samalla tavalla kuin olen nähnyt muiden emokissojen tekevän.

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuulumisia, tykkään oikeista tarinoista eikä vain kuvista, vaiks nekin on tietysti ihania! Pusuja pennuille!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva tuo viimeinen, pienet siinä kimpassa ihmettelevät maailmaa. <3

  VastaaPoista
 3. Teidän elämänne vaikuttaa aivan täydelliseltä :)

  VastaaPoista
 4. Zepa: Mukavaa, että joku jaksaa kiinnostua selityksistäni. Raportoin tänne myös itseäni varten, että voin sitten myöhemmin tarkistaa missä vaiheessa tapahtui mitäkin. :)

  Päivi: On ne aika mainiot lapset <3

  Mamma N: Vielä kun tuo Gerizah alkaisi hellittämään hieman eikä olisi kaveriensa niskan päällä...

  VastaaPoista