sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pennut 14-viikkoa

Ensi tiistaina pennut täyttävät 14-viikkoa ja valmistautuvat jo muuttamaan tuleviin koteihinsa. Huomenna on kuitenkin vielä vuorossa toinen tarkastus- ja rokotuskäynti eläinlääkärillä. Samalla pennut saavat mikrosirut niskaansa ja Figaro eli Kalle leikataan. Misty lähtee ensimmäisenä alkuviikosta tutustumaan uuteen kotiin ja -kissakavereihin. Pojat ovat seuramiehinä täällä meillä perjantaihin saakka. Gerizah tosin vaikuttaa olevan sitä mieltä, että pennut olisivat saaneet jo lähteä - siinä määrin heitä yritetään vieroittaa parhaillaan.

Kuvat ovat tänään otettuja ja jäänevät viimeisiksi meidän ottamiksi pentukuviksi ainakin Mistyn osalta. Makuuhuoneen vanhasta kiipeilypuusta löytyi valoisa kuvauspaikka synkkänä päivänä.

Misty (vasemmalla) ja Figaro

Galileo

Olen ollut melkein koko viikon flunssassa kotona, joten pentujen kanssa on tullut vietettyä paljon aikaa, mikä on tietysti hyvä homma nyt, kun yhteinen aikamme on käymässä vähiin. Juuri mitään en tosin ole kyentynyt tekemään, paitsi makaamaan sängyssä, mutta sieltä käsin on mukava seurata pentujen touhuja. Ainakin silloin, kun ei tarvitse käydä komentamassa verhoissa kiipeileviä huligaaneja tai muuta vastaavaa. :) Samalla on tullut havainnoitua asioita pentujen luonteista.

Galileo-kuikelo :)
Galileo (Nalle) on oikea seuramies ja on aina etunenässä tunkemassa itseään paikkoihin, missä tapahtuu. Yhtenä iltana yritin laittaa puhtaita pyykkejä vaatehuoneeseen ja pikkumies ei voinut vastustaa kiusausta tunkeutua tuonne toiseen meillä kissoilta kiellettyyn paikkaan tutkimusretkelle. Itse en halunnut kaivella pentuja sieltä kaiken tavaran seasta ja niin otin pikaimurin, jolla yritin leikkimielisesti pelotella Galileon matkoihinsa, mutta eihän hän tai muutkaan pennut imuria pelkää, päinvastoin! Heistä on mukava hyökkäillä liikkuvan imurin kimppuun. Galileo on aina sopivan tilausuuden koittaessa tulossa syliin istumaan tai nukkumaan ja onkin nukkunut vatsani päällä, kun olen ollut vaakatasossa sairastamassa. Ihan pienenä poikana Galileo oli  harkitsevampi kuin veljensä Figaro, mutta uteliaisuus on vienyt voiton. Molemmat pojat ovat varsinaisia mammanpoikia ja vinkumassa vieläkin pääsyä maitobaariin, mitä Gerizah ei enää juurikaan sulata. Gelileo on myöskin varsin rento kaveri ja antaa esimerkiksi leikata kyntensä hienosti sylissä makaillen. Figaro-veli yrittää liueta paikalta kun tulee kynsien leikkuun aika, mutta aina ne on saatu kuitenkin leikattua. :) Figaro on leikkisä ja kova painimaan veljensä kanssa, mutta vaikuttaa viihtyvän
Figaro
mieluummin "siinä tassun mitan päässä" ihmisestä, kuin sylissä. Kun ihmisellä on huiska kädessä, saattaa Figaro kiivetä sitä sylistä käsin metsästämään. Figaro on mielestäni eniten komean Fasu-isänsä kaltainen, monessa mielessä.

Misty käpertyy myöskin usein syliin nukkumaan, tosin useammin miespuolisen henkilökunnan syliin kuin omaani. :) Misty ei kuitenkaan ole samanlainen jokapaikan höylä kuin Galileo, vaan leikkii monesti itsenäisestikin leluilla. Misty on muutenkin itsenäisin pennuista tässä vaiheessa, eikä maitobaari enää tyttöä kiinnosta. Misty on aika villi sopivalle tuulelle sattuessaan ja ketterä kiipeilijä sekä hyppijä. Misty ja Galileo hyppäävät jo ongelmitta tiskipöydälle, Figaro ei onneksi ole vielä innostunut sinne loikkimaan.

Yleisesti ottaen pennuilla tuntuu vauhti edelleen lisääntyvän ja leikkihetket aina vaan pitenevän, eikä uni ei yllätä yhtä nopeasti kuin aikaisemmin. Vaikka heistä onkin surullista luopua, niin aika aikaa kutakin... Onneksi kaikilla pennuilla on odottamassa omat, hyvät kodit.

Misty      

Misty
   
Misty
  
Veljekset, Figaro vasemmalla

4 kommenttia:

 1. On ne kyllä hienoja! Mistyn tyyppi on niin kaunis. <3 Onnittelut hienosta ensimmäisestä pentueesta vielä kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos sinulle kaikista neuvoista projektin aikana! :)

   Poista
 2. Kovasti ovat kasvaneet ja täplät on hienot! :) Mekin lähetettiin nyt ilmottautuminen tohon drive-inin lauantaipäivälle, toivottavasti mahdutaan Labanin kanssa vielä mukaan niin saadaan kunnon mau-kokoonpano kasaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, isoja kissoja nuo 14-viikkoiset jo ovatkin ja yksi on jo lähtenyt maailmalle. Eryssä on sitten kunnon savumaukujen kokoontuminen tiedossa, kun Emirkin lienee tulossa paikalle. :)

   Poista