lauantai 11. toukokuuta 2013

Kevätkuulumiset

Kevät etenee kovaa vauhtia ja täällä on alettu jo odottamaan kesälomaa, joka alkaa tänä vuonna aikaisemmin kuin aiempina vuosina, juhannuksesta. Pentujen lähdettyä kotonamme on ollut kovin hiljaista ja tyhjän tuntuista, sillä pentujen jatkuvaan riehumiseen oli täällä jo melkein alettu tottumaan. :) Hiljaisuudesta huolimatta kissoille on tapahtunut asioita, negatiivisia ja positiivisia.

Aloitetaan negatiivisista tapahtumista. Kotonamme tassuttelee enää kolmen kissan karvaiset tassut, Isis nimittäin tassuttelee toistaiseksi vanhempieni luona. :( Isis itse ei vaikuta olevan tilanteesta pahoillaan, vaan voi mainiosti ja nauttii saamastaan huomiosta ainoana kissana. Hän myös pääsee päivittäin ulkoilemaan valjaissa uuden henkilökuntansa kanssa ja nauttii siitäkin täysin siemauksin. Miten tähän sitten tultiin?

Isis on kovin kiltti kissa, eikä hän ikävä kyllä oiken pärjännyt meidän neljän kissan porukassa. Isis on ollut kissojemme arvoasteikossa alimmaisena ja ei ole puolustanut esimerkiksi ruokakuppiaan ollenkaan. Tyttö olikin laihtunut hieman viime syksyn aikana, vaikka parhaamme mukaan olemme ruokailutilanteita valvoneet. Osiris on hieman nälvinyt Isistä tässä neljän kissan laumassa. Kahdestaan nämä kaverukset tulivat mainiosti toimeen, kun olivat kevätlomalla pentujen aikaan. Lisäksi kevään mittaan Gerizahille ja Isikselle tuli sellainen riita, että niitä ei voinut enää pitää samassa huoneessa. Uskomme riidan syntyneen pennuista, eli Isis oli todennäköisesti ollut väärässä paikassa väärään aikaan ja pentuja suojellakseen Gerizah antoi kaverille kyytiä. Tästä syystä Isis lomailikin pidempään vanhempieni hoivissa ja vähän jo mietin, saammeko häntä ollenkaan takaisin, kun he tuntuivat kovasti yhdessä viihtyvän. Isis tuli kuin tulikin takaisin kotiin, mutta se ei mennyt yhtään niin kuin Strömsössä. Isis nimittäin muisti kotona tapahtuneet tapahtumat ja pelkäsi niin, että ei uskaltanut tulla edes kopastaan ulos. Omassa huoneessaan hän ei uskaltanut käydä hiekkalaatikolla eikä syödä, kun kuuli Gerizahin äänen oven toisella puolella. Emme halunneet Isistä kiusata enää pidempään ja hänet noudettiin ilomielin uuteen kotiin. Täällä kotona on häntä kovasti kaivattu, mutta meidän ikäväksemme Isis on onnellisempi toisaalla. Onneksi Isikselle löytyi mitä parhain paikka, missä saamme nähdä häntä jatkossakin.

Sitten vielä muutama sananen RuRokin näyttelystä 27.-28.4., missä olimme Thitin kanssa, mutta näyttelyraportti jäi kirjoittamatta ajallaan. Näyttely oli PetExpo-messujen yhteydessä Messukeskuksessa. Thiti on päässyt edustamaan egyptinmauta jo kaksille messuille, sillä marraskuussa olimme Lemmikkimessujen yhteydessä pidetyssä CFA-näyttelyssä. Thiti ei juurikaan paukkuvia ilmapalloja tai juoksevia pikkulapsia pelkää, joten mikäpä hänen on messuilla edustaessa. Näyttelyssä oli paikalla myös Thitin Emi-isä henkilökuntansa ja kotikissakaverinsa kanssa sekä blogituttuja, joten päivät menivät nopeasti. Thiti sai molempina päivinä sertinsä (CAC) avoimessa luokassa ja oli mukana tuomarin parhaan kissan valinnassa. Lauantaina tuomarina oli australialainen Penny Bydlinski ja sunnuntaina slovenialainen Thea Friscovec. Molemmat tuomarit pitivät Thitiä lupaavana nuorena naaraana ja kehuja tuli jälleen mm. korvista, silmistä ja pään muodosta sekä yleisestä MAU-ilmeestä, kritiikkiä suorasta profiilista. Erityisesti sunnuntain tuomari ihastui Thitiin kovasti ja piirteli sydämiä arvosteluseteliin. <3 Valinnoissa voiton vei kuitenkin molempina päivinä sama koratnaaras, joka olikin ainakin lauantaina myös Best In Show. Thitin kanssa on joka tapauksessa ilo käydä näyttelyissä, koska hänellä siihen riittää luonnetta.

Seuraavaksi suuntaamme Hyvinkään kesäkuun näyttelyyn kolmen savun voimin, kun Misty-pentukin lähtee mukaan ensimmäiseen näyttelyynsä. Siellä on luvassa värin parhaan valinta ensimmäisen kerran sinä aikana, kun itse olen maukujen kanssa FIFe:n näyttelyissä käynyt. Mielenkiintoista!

2 kommenttia:

  1. Voi harmi että kävi sitten noin Isiksen kanssa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi tosiaan, ei tähän oikein muuta voi sanoa. :((

      Poista