perjantai 14. kesäkuuta 2013

Elegantti pikkurouva, tuplaherkkusieni ja yllätysmenestyjä

Näyttelyraportit (ja jo tuttuun tapaan kuvattomat sellaiset) tulevat tähän blogiin nykyään kovin myöhäisessä vaiheessa, mutta parempi sekin kuin ei miloinkaan? Lauantaina 8.6. suuntasimme nimittäin  Ery-Sydin järjestämään kesänäyttelyyn Hyvinkäälle, joka toteutettiin tällä kertaa Drive In -periaatteella. Olin ilmoittanut menoon mukaan meidän molemmat kotona asuvat tytöt sekä Misty-pennun, joka saapui paikalle oman ihmisensä seurassa. Mistylle kyseessä oli ensimmäinen näyttely ja samalla myös kotinäyttely. Me muut saavuimme paikalle tällä kertaa autolla, sillä kahden kissan roudaaminen junalla ei houkuttanut.

Näyttelyssä oli paikalla peräti yhdeksän egyptinmauta, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin sinä aikana, kun itse olen tämän rotuisten kissojen kanssa näyttelyissä käynyt. Hopeatäplikkäitä oli kolme ja mustasavuja peräti kuusi, eli Gerizah ja tyttärensä Misty, Thiti ja veljensä Laban ja Lempo sekä näiden kolmen isä Emir, joka pääsi siten osallistumaan siitosluokkaan. Olipa mukavaa nähdä näin monta oman rodun kissaa omistajineen näyttelyssä!

Saavuimme paikalle heti aamulla eläinlääkärintarkastusten alkamisaikaan, koska egyptinmaun arvostelut alkoivat jo klo 10:15. Gerizah pääsi kokeilemaan omaa, uutta häkkiä ja Thiti sekä Misty laitettiin perinteisiin häkkeihin. Hankin Sturdin yksiön, koska käyn näyttelyissä useammin yhden kuin kahden oman kissan kanssa, joten tämä näyttely oli poikkeustapaus. Näytelyn tuomarijako oli tehty niin, että saman rodun kaikki värit olivat aina yhdellä tuomarilla, mikä oli mielestäni positiivista, koska tämä mahdollistaa edes hieman rodun sisäistä kilpailua. Hopeatäplikkäät olivat vuorossa ensin, vaikka tästä meinasikin olla näyttelypaikalla hieman epäselvyyttä.

Savuista Gerizah pääsi ensimmäisenä tsekkiläisen tuomari Lena Venclikován pöydälle. Gerizah ei ole käynyt näyttelyissä sitten viime vuoden heinäkuun, joten käytös hieman jännitti etukäteen, mutta onneksi se oli turhaa. Gerizah ei turhia kiukutellut eikä temppuillut, vaan esiintyi edukseen tuomarin pöydällä, tosin joka toinen naukaisu oli sähähdys - pitihän sitä hieman kommentoida joka puolella leijuvia vieraiden kissojen hajuja. :) Tuomari antoi kehuja silkkisestä turkista ja erottuvista haamutäplistä, elegantista rakenteesta ja pehmeistä päänlinjoista, joskin profiili on suorahko. Gerizah sai CACIB-sertinsä, joka olikin toinen suomalainen sellainen, joten seuraavaksi on lähdettävä ulkomaille näyttelyyn. Ulkomaanreissua ei tosin ole ihan pian suunnitelmissa, mutta onneksi CFA-näyttelyihin voi osallistua. Gerizah kutsuttiin myös TP-valintoihin, missä vastassa oli Chai-lain hopeatäplikäs, kaunis naaras Weera sekä kaksi venäjänsinistä. Kypsempi Weera oli parempi maunaaraista ja hänet tuomari lopulta nominoi ohi venäjänsinisten.

Avoimessa luokassa vuorossa oli ensin Laban ja sitten Thiti. Thitin käytöstä ei tarvitse jännittää, vaan hänellä riittää näyttelyluonnetta. Tuomari piti Thitiä erittäin lupaavana nuorena naaraana ja kehui samoja asioita, mistä neiti on aiemminkin saanut hyvää palautetta, kuten korvia ja silmiä sekä lihaksikasta vartaloa. Tuomarin mielestä Thitin silmien väri oli hyvä ikään suhteutettuna. Myöhemmin olleessa värin parhaan valinnassa tuomari vertasi G:tä ja T:tä ja kutsui Gerizahin TP-valintoihin, koska Thiti on vielä kovin teinimäisen näköinen. Thiti sai näyttelyssä kolmannen CAC-sertinsä, eli on nyt Champion myös FIFessä. Thiti saavutti tittelinsä täsmälleen samoissa näyttelyissä kuin Gerizah vuotta aikaisemmin: ensin maaliskuun CFA-näyttelyssä herkkusieneksi, sitten kahden päivän PetExpo ja Hyvinkäällä tuplaherkkusieneksi. :) Tästä on hyvä jäädä pienelle tauolle.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä leikkaamattomista savuista oli Mistyn vuoro mennä tuomarin pöydälle. Tuomari tykkäsi kovasti reippaasta pikkuneidistä ja kehuja sateli arvosteluseteliin ainakin super bodysta ja silkkisestä turkista. Misty vaikutti suhteellisen rauhalliselta, vaikka kerran meinasikin yrittää livistää tuomarilta, mutta pysyi loppuajan oikein kiltisti pöydällä. Heti Mistyn arvostelun jälkeen oli värin parhaan valinta näiden neljän kissan kesken ja sen voitti Misty! Jännä tilanne, kun pennun voitto tuntui itselle hienommalta, kuin kahden enemmän oman kissan voitto. :) Mistyn tie vei myös tuomarin parhaan valintoihin, missä vastassa oli venäjänsininen, mutta Misty voitti! Se siitä Drive In -näyttelystä, olimme paikalla alusta melkein loppuun saakka, koska neiti meni paneeliin. Paneelissa Misty käyttäytyi aivan hyvin, hieman piti tosin yrittää venkoilla assarin käsittelyssä. Ääniä ei Misty siellä saanut, mutta hyvää kokemusta senkin edestä. EX1 BIV NOM ei ole ollenkaan hassumpi tulos ensimmäisestä näyttelystä ja siihen olemme hyvin, hyvin tyytyväisiä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti