keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Surokin näyttelyssä 27.7.2013

Viime viikon helteisenä lauantaina hikoilimme Kaapelitehtaalla kissanäyttelyssä. Tuntui hieman oudolta lähteä aamulla matkaan ensimmäistä kertaa ilman yhtään kissaa, mutta samalla tietysti helpolta. Misty-neiti kurvasikin paikalle henkilökuntansa seurassa juuri sopivaan aikaan ja pääsimme jonotuksen kautta etsimään neidille paikkaa näyttelyhallista. Mistyn häkin viereen oli pystyttänyt telttansa valmiiksi Thitin Emir-iskä ja kotikissakaveri Ukko.

MAU oli viimeisenä arvosteluvuorossa tuomari Arja Martikaisella, joten aikaa riitti tarvikekauppiaiden valikoiman kartoitukseen sekä Mistyn kuvauttamiseen ennen arvosteluja. Tessa on todellinen ammattilainen kissakuvaajana, se tuli jälleen kerran todettua - en millään malttaisi odottaa, että saan jakaa Mistyn hienot kuvat! :)

Esittelin Mistyn tällä kertaa tuomarille ja neiti käyttäytyi kauniisti, vaikka hieman meinasikin kyllästyä tuomarin pöydän edessä odotteluun ennen arvosteluja. Tuomarilla oli mukana oppilas, jonka kanssa standardia käytiin läpi arvostelun aikana ja Mistyn osalta kaikki vaikutti olevan suunnilleen niin kuin pitäisikin. Misty on tuomarin mielestä isokokoinen ikäisekseen ja hyvin lupaava nuori kissa. Mistyn savuväristä ja haamutäplistä tuli hyvää palautetta. Tuomari jäi kaipaamaan rodulle ominaista huolestunutta ilmettä ja tp-valinnoissa tuomari sanoikin Mistyn olevan niin itsevarma nuori neiti, että ei osaa näyttää yhtään huolestuneelta! :) Paneeliin meni tällä kertaa cymricnuori ja Mistyn tulos oli siis EX1 luokassa 11.

Emir puolestaan näytti hurmaavan tuomaria ja oppilasta pöydällä tapojensa mukaisesti ja sai sertinsä. Emir valmistuikin sunnuntaina leikattujen kissojen korkeimpaan arvoon eli Supreme Premieriksi, vaikka kaveri on jo ennestään Supreme Champion. Onnittelut Thiti-tyttäreltä ja allekirjoittaneelta! Onnittelut myös Ukolle tuoreesta tittelistä ja kiitos kaikille tutuille mukavasta päivästä!

Thitin mahdollisesta tiineydestä alkaa ilmaantua pikkuhiljaa merkkejä, joten aivan lähitulevaisuudessa tuskin näyttelyihin lähdetään. Paitsi Misty saattaa lähteä johonkin syksyn näyttelyyn edustamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti