tiistai 6. elokuuta 2013

Videotähdet

Tässä blogissa ei ole videoita vielä nähty, joten jaetaan tännekin Mustin ja Mirrin meillä kuvaamat Mites tää tehdään -opetusvideot, joissa kissat edustavat ja henkilökunta on kuunteluoppilaana. Joku tarkkasilmäinen on saattanut näihin jo muualla internetin ihmeellisessä maailmassa törmätäkin...

Elettiin viime vuoden joulukuun puoliväliä, kun eräänä iltapäivänä meille ilmaantui kohtuullisen suurikokoinen kuvausryhmä oven taakse: ohjaaja, kuvausryhmän assistentti, äänittäjä, kuvaaja X 2 sekä kissaekspertti Sari. Ja mikä määrä kalustoa heillä olikaan mukanaan, hyvä että eteisessä mahtui liikkumaan. Oli siinä kissoilla ihmettelemistä ja tutkimista. Eniten kiinnosti tietysti Sarin mukanaan tuomat kassit, jotka olivat täynnä tuoksuvia kissanherkkuja, ruokia ja leluja. Osiris ei minkäänlaisesta showmeiningistä piittaa ja vetäytyikin sängyn alle samantien. Isistäkin ihmisten ja tavaroiden määrä hirvitti siinä määrin, että hän katsoi paremmaksi kuulostella tapahtumia aluksi makuuhuoneesta käsin. Mutta maut olivat tietysti elementissään, aivan kuten olin arvellutkin tapahtuvan. Gerizah odotti tuolloin meidän A-pentuja, mikä videoista aika selvästi näkyy. Thiti oli  puolivuotias pikkuinen ja nyt odottaa jo omia pentujaan, kylläpä aika kuluu nopeasti!

Oma suosikkini on leikkivideo ja sen kuvaamisen aikana ei Isiskään malttanut pysyä poissa parrasvaloista, vaan uteliaisuus ja kiinnostus uusiin leluihin voitti. <3 Mikä parasta, kissoille koitti joulu jo tuossa vaiheessa kuukautta, sillä koekäytettyjä leluja eikä avattuja herkkupusseja tietenkään voinut enää muussa yhteydessä hyödyntää. :) Herkkuja taisi kulua jo kuvausten aikana useampi pussi - aikamoisia herkuttelijoita nämä maut ovat! Näin estät kissaa pissaamasta vääriin paikkoihin -videon kuvaamisen jälkeen päätettiin vielä yrittää saada jonkun kissan vessakäynti videoitua. Ensimmäinen yritys Thitin kanssa ei onnistunut, koska neiti kaipaa omaa rauhaa vessakäynneillä (luonnollista?) ja kuka nyt käskemällä vessaan menisi. Gerizah sen sijaan tarttui tilaisuuteen ja lorotteli Modkatissa tyytyväisenä, kun kerrankin oli yleisöä paikalla! Siinä vaiheessa, kun hän päätti ryhtyä vielä isommalle hädälle, alkoi kuvausporukka jo repeillä. "Itsehän käskitte mennä vessaan, tein vaan työtä käskettyä!".


Ja koska allekirjoittaneen taidot eivät nähtävästi riitä useamman videon jakamiseen samassa postauksessa, niin linkitetään loput videot siihen saakka, että teknistä tukea on tarjolla.

Näin estät kissaa pissaamasta vääriin paikkoihin

Näin leikkaat kissan kynnet

Näin hoidat kissaa pennusta senioriksi

6 kommenttia:

 1. Mulla oli kans mielessä teettää "näin annat kissalle pillerin" -video silloin kun Musta oli vielä elossa, koska meille oli kehittynyt tosi hyvä rutiini. Eipä tullut tehtyä. Kiva että joku tekee opasvideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se video taitaa sarjasta tosiaan puuttua, ei ole nimittäin kaikkien kissojen kanssa aivan yksinkertaisesta toimenpiteestä kysymys, ennen kuin siitä tulee rutiini - vink vink vaan Marialle, jos olet vielä kuulolla :)

   Poista
 2. Hienoja videoita! Kynsienleikkuuvideon näimmekin jo Maunon ja Epun blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun kissat esiintyvät hienosti, ihmisistä ei onneksi ole niin väliksi ;)

   Poista
 3. Kivoja videoita! :) Meillä pojat on kyllä vähintään yhtä persoja kaikille herkuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olenkin koittanut olla ostamatta herkkuja kovin usein, kun aina jääkaapille (missä säilytän avattuja pusseja) mennessä on kissa kiipeämässä suunnilleen reittä pitkin herkkujen perässä. Se sattuu! :)

   Poista