perjantai 6. syyskuuta 2013

Pentu-uutisia!

Thiti synnytti neljä Iltavilliä pentua eilen eli torstaina päivällä, synttärilahjaksi kasvattajalleen. <3 Pennut syntyivät tiineyspäivänä 63, eli hieman aiemmin kuin niitä oli odotettu, mutta silti täysiaikaisina. Jo maanantai-iltana olin huomaavinani Thitillä "oireita" lähestyvästä synnytyksestä, mutta onneksi olin väärässä siinä asiassa. Eilen eli toisen vapaapäiväni aamuna Thiti tuli herättämään normaaliin ruoka-aikaan asettumalla makaamaan rintani päälle ja puskemaan, mitä hän ei ole lopputiineyden aikana tehnytkään. 

Ruokansa Thiti söi normaalisti, mutta ei ollutkaan tyytyväinen siihen vaan kertoi kovaan ääneen, että aikoo nyt synnyttää ja että minun olisi parasta pysytellä laatikon vieressä, eikä touhuta yhtään mitään muuta kuten vaikka pukea päälleni tai syödä mitään. Heti jos jouduin käymään jossain, seurasi Thiti perässä ja kommentoi asiaa hyvin vaativasti. 

Gerizah halusi tietysti olla mukana Thitin tukena, kuten Tiitiäinenkin oli hänen synnytyksessään mukana. Hienosti Gerizah Thitiä rauhoittelikin, kunnes ensimmäinen pentu oli syntymässä ja Thiti reagoi kipuun jokseenkin voimakkaasti, jolloin siirsin hänet muualle väärinkäsitysten välttämiseksi. Gerizah ryskytti ovea ja huusi, joten hänet piti lukita vessaan Thitiä häiritsemästä. On meillä täällä aikamoinen kaksikko! :)

Ensimmäinen pentu syntyi klo 11:55, se on pentueen pienin (92 g) ja ehkä jopa vaalein savutyttö. Thiti oli aluksi pennuista hieman hämillään ja tarvitsi pientä apua sikiökalvojen ja napanuorien kanssa. Toinen pentu syntyikin aika pian ensimmäisestä, klo 12:25, ja se on syntyessään 96 g painanut tytöistä tummin. Tässä vaiheessa pentujen kasvattaja Päivi ehti paikalle Tampereelta. Ennen seuraavan pennun syntymää Thiti piti pidemmän tauon ja hoivasi antaumuksella kahta lastaan. Klo 14:08 syntyi pentueen ainokainen poika, jonka syntymäpaino oli 99 g. Kolmas tyttö syntyi klo 14:46 ja hän onkin pentueen suurin vauva, 108 g painoinen syntyessään. Kohtuullisen tasakokoisia pennut olivat syntyessään ja terhakoita kissanalkuja kaikki! Ensimmäisenä ja viimeisenä syntyneet tytöt ovat aika vaalean näköisiä mustasavuja, toisena syntynyt tyttö sekä ainoa poika ovat tummempia.

Thiti päätti, että boksi on ainoa oikea paikka hoitaa pentuja, eikä laatikko kelvannut enää missään nimessä. Pentujen kaiveleminen boksista ja alustan vaihtaminen on hieman haastavaa, mutta pääasia että emo on tyytyväinen ja hoitaa pentujaan. Boksiin on kyhätty pieni pahvieste, että pennut eivät pääse sieltä putoamaan. Aika pian täytynee kaivaa pentukehä esille, koska boksissa ei juurikaan mahdu liikkumaan. Myös kuvaaminen on haastavaa, mutta tässä silti muutama (huono) ensikuva kissaperheestä. Lähiaikoina on odotettavissa parempia otoksia!

 

Thiti viihtyy myös pentulaatikon ulkopuolella, mikä on tietysti ihan tervettä, että ei vietä kaikkea aikaansa laatikossa maaten, kuten Gerizah teki omille pennuilleen. Tänään Thiti oli vilvoittelemassa laattalattialla maaten, jolloin nappasin vauvakasasta kuvan. Kyllä niitä neljä siinä on. :)
 

Pientä haastetta on aiheuttanut Gerizah, joka ei millään voi ymmärtää, että nämä eivät ole hänen pentujaan eikä hänen sovi hengailla pentulaatikossa ainakaan ilman valvovaa silmää tässä vaiheessa. Gerizah on oikea supermamma, heti jos oven takaa kuuluu pennun vinkaisu, on G ryskyttämässä ovea. Nyt teimmekin päätöksen, että hänen ei sovi enää pentuhuoneessa vierailla, koska muuten on vaikeaa käsittää miksi siellä ei saa olla aina...

7 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon, hienoo että kaikki meni hyvin!

  VastaaPoista
 2. Onnea perheenlisäyksen johdosta!

  VastaaPoista
 3. Onnea myös Mistyn porukoilta!

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea pennuista ja tsemppiä Thiti-mammalle, ihania pikkurääpäleitä ovat! :) Hyvä, että synnytyksessä kaikki sujui hyvin ja suku saa jatkua Thitin kautta. Me täällä näiden setämiesten kanssa seuraamme kiinnostuneita, millaisia veijareita näistä vielä kasvaa! :)

  VastaaPoista
 5. Zepa, Mamma N ja Tiina: Kiitos onnitteluista! <3

  Marika: Kiitos ja onnea vaan tuoreille sedille kanssa! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa että kaikki meni hyvin ja pieniä tiiteröisiä syntyi satsi maailmaan. Eppu-isosetä lähettää terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä myös isosedälle pikkuisilta hylkeenpojilta!

   Poista