maanantai 7. lokakuuta 2013

4-viikkoiset sottapytyt

Thitin pennut täyttivät neljä viikkoa viime torstaina ja ovat siirtyneet henkilökunnan näkökulmasta raskaimpaan sotkemisvaiheeseen pentuprojektissa. :) Samalla pennut muuttuvat jatkuvasti ihanimmiksi sylilapsiksi ja ovat valloittaneet koko pentuhuoneen käyttöönsä.

Kiinteiden ruokien syöminen aloitettiin viikko sitten ja broilerin jauhelihaa lapset syövät jo itsestään, mutta teolliset ruoat vaativat vielä hieman maistatusta, mistä seuraakin yleensä aikamoinen sotku. Samalla kaivettiin hiekkalaatikot esille ja pissat löytävät jo useimmiten tiensä laatikkoon, mutta välillä myös muualle. ;) Paakkuuntumaton hiekka kelpasi näidenkin pentujen mielestä vain syötäväksi, mutta mikrohiekka auttaa onneksi ymmärtämään hiekkalaatikon tarkoitusta. Siispä ruoka- ja hiekkalaatikkoharjoitukset jatkuvat. Lauantaina pennut saivat vieraita, mm. seuraaviin kuviin heidät ikuistaneen paparazzin.

Chili on muuttumassa oikeaksi hurmuriksi, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Poika parkkeeraisi syliin kaikissa mahdollisissa tilanteissa ja eilen nukkuikin hyvät unet sylissäni, kun istuin tietokoneella. Chili pärjää hyvin villien siskojensa seurassa, mutta on monesti maman kainalossa siskojen riehuessa ympäriinsä.
Pippuri on tytöistä eniten emonsa oloinen, ei välttämättä näköinen, mutta luonteessa ja olemuksessa on paljon samaa. <3 Pippuri on ollut pennuista oma-aloitteisin ja oppi ensimmäisenä hiekkalaatikon tarkoituksen. Pippuri on vilkas ja puhelias, eikä monestikaan malttaisi pysyä hetkeäkään paikallaan punnituksen yhteydessä.Sokeri on leikkisä pikkutyttö, syntyessään pentueen pienin, mutta ei enää. Sokerille maistuu ruoka mukavasti ja paino lähtikin huimaan nousuun kiinteiden aloituksen jälkeen. Sokerille maistuu valitettavasti myös hiekka vähän turhan hyvin. Sokeri on edelleen rauhallisin luonteeltaan hoitotoimenpiteissä.

Korvarapsutus :)


Vanilja on myös oma-aloitteinen, utelias ja vilkas pikkuneiti. Vanilja on kova painimaan aina sopivan tilaisuuden koittaessa.


Jännä juttu tämä tuoli...

Sylikissa Vanilja

3 kommenttia:

 1. Neljä viikkoa... miten ihana vaihe! pörrrrrönaamoja!

  VastaaPoista
 2. Ihania. Kohta siellä on villejä sottapyttyjä :)

  VastaaPoista
 3. Zepa: Kyllä, tässä vaiheessa on puolensa ja puolensa. ;) Onneksi pennut pikkuhiljaa alkavat oppia pois sottapyttyvaiheesta.

  Mamma N: Villeyttä tulee koko ajan lisää ja lisää, ovathan nämä lapset Iltavillejä. :)

  VastaaPoista