maanantai 14. lokakuuta 2013

Pentupäivitys

Mistä muusta aiheesta sitä ehtisikään blogia päivittää, kun talossa on 5-viikkoisia, riehakkaita kissanpentuja? Ihan viime päivinä pennut ovat alkaneet juosta ja painia aiempaa villimmällä otteella. Myös lelut ovat alkaneet kiinnostamaan ja pennut ovat oppineet hyppäämään esimerkiksi kiipeilypuusta alas kissamaisen joustavasti. Kuvat ovat eiliseltä.

Vasemmalta: Vanilja, Sokeri, Chili ja Pippuri (takana)

Kaikki pennut syövät jo kohtuullisen hyvällä halulla kiinteitä ruokia, ainoastaan Pippurille pitää vielä hieman laittaa maistiaisia suoraan suuhun, jos ruoka on jotakin muuta kuin jauhelihaa. Lisäksi pennut ovat vihdoinkin sisäsiistejä, vaikka ovathan he vielä kovin pieniä ja nuoria. Käytin ilmaisua vihdoinkin siitä syystä, että ympäriinsä pissailu on hoitajan näkökulmasta siinä määrin ikävää, että jo muutama päivä on tarpeeksi. ;) Ensimmäinen matolääke on annettu pennuille ja sitä he eivät juurikaan arvostaneet, vaan juoksentelivat kauhistuneena ympäriinsä syljeskellen...

Sama tilanne kuin edellä, Chili kurkkii väärään suuntaan

Pennuilla on käynyt vieraita tiheään tahtiin ja Chili-poika sekä Iltavillin kasvatukseen jäävä tyttö (kuka hän sitten onkaan) ovat jo tulevan henkilökuntansa löytäneet. Tyttöjen varaustilanteesta kannattaa kysellä kasvattajalta, mikäli savuvauvat kiinnostavat. :)

Kaikki pennut viihtyvät hyvin ihmisen sylissä, mutta porukan sylikiipiäinen nro. 1 on Chili. <3 Sokeri on myös vallan hellyttävä, hän tulee yleensä juosten ja miukuen ovelle vastaan, kun menen pentuhuoneeseen. Vanilja taas muistuttaa ihanalla narisevalla äänellään Gerizahin Misty-tytärtä pienenä.

Sokeri

Pippuri ja Vanilja olisivat jo kovasti lähdössä tutkimusmatkalle muualle asuntoon, mutta vielä heitä ei ole päästetty. Ovella on yleensä vastassa musta kiukkuinen kissaherra, joka osaa murista pelottavasti, mutta ei kuitenkaan tee kenellekään mitään. Gerizah sen sijaan on tavannut pennut ystävällisissä merkeissä muutamaan otteeseen hiljattain, mutta kyllä hänkin osaa aika ikävää ääntä pitää. Seuraavaksi pääsemmekin tutustumisvaiheeseen muiden kissojen kanssa, se on jännittävää se.

Pippuri 637 g

Sokeri 669 g

Vanilja 653 g

Vaniljan profiili

Chili 653 g

2 kommenttia:

  1. Tässä kohdin alkavat muistuttamaan niin kissaa niin kissaa että! Se on niin hassua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pentujen kasvua on kyllä hieno seurata, kun muuttavat jatkuvasti ulkonäköään!

      Poista