perjantai 31. tammikuuta 2014

Matkakertomus

Viime sunnuntaina kävin Mistyn kotona vierailulla ja siellä alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa siltä, että Latvian reissun tulokset olisivat toivotut ja pentuhaaveet muuttumassa todellisuudeksi! Mistyn nisät ovat turvonneet, punertuneet ja tuntuvat selkeästi vatsaa silitellessä. Vatsakin on pyöristynyt jonkin verran, joten toivotaan parasta!

Mutta miten tähän tultiin? Palataan hieman ajassa taaksepäin. Kuten etukäteen arvelinkin, ajoittui Mistyn kiima joululle. Jouluaattona Mistyn henkilökunta viestitti, että neiti availee parhaillaan ääntään suurta joulukonserttoa varten, joten jouluaterian jälkeen siirryin varailemaan lentoja. Onneksi olin seurannut lippujen hintojen kehitystä kahdella eri lentoyhtiöllä etukäteen. Kissapaikan varaaminen vaati kaksi puhelua lentoyhtiöön, ensin varmistus että lennolla ei ole vielä lemmikkikiintiö täynnä ja nettivarauksen tekemisen jälkeen kissapaikan varaaminen puhelimitse. Joulupäivänä Mistyn lento varmistui, kun vihdoin oli saatu selville, että lennoille ei ollut allergiapaikkoja varattuna ja seuraavana päivänä olikin jo lähtö reissuun. Automatkalla Misty päästi muutaman naukaisun kassissaan, mutta kentälle päästyämme ei inahtanutkaan ennen kuin olimme perillä. Turvatarkastusta varten Mistyllä oli valjaat, mutta niitä ei tarvittu, koska kissa ei lentokentän hälinästä vaikuttanut välittävän pätkääkään. Lennot sujuivat hienosti molempiin suuntiin ja Riian lentokentällä oli kollin omistaja Anastasija meitä vastassa.

Ajelimme samantien tapaamaan Simbaa ja sain yllättyä positiivisesti, miten hieno ja mukavan luonteinen kissa olikaan kyseessä. Simba oli erittäin seurallinen, mutta aluksi tietysti keskittyi vain paikalle tulleeseen vieraaseen kissakassiin. Kissojen tutustuminen lähti hyvään käyntiin, eikä ollut ollenkaan niin räiskyvää kuin meidän kahden neidin tutustuminen Fasun kanssa on ollut. ;) Misty ei ollut ollenkaan dramaattinen ja kollikin tuntui tietävän mitä teki, joten lähdimme hotellini kautta ravintolaan syömään. Kävin seuraavaksi katsomassa kissoja perjantai-iltana, mutta muuten olin hotellilla ja kaupungilla, eli kissojen treffien vahtiminen jäi kollin omistajan hommaksi. Tilannekuvia treffeiltä ei tästä syystä ole, mutta tässä yksi arkistoista löytynyt kuva komeasta sulhosta, lisää kuvia löytyy täältä.


Kissojen treffaillessa ehti Riian vanha kaupunki tulla allekirjoittaneelle vähintäänkin tarpeeksi tutuksi. :) Tässä ollaan Pyhän Pietarin kirkon tornissa ihmettelemässä lämmintä, harmaata ja sateista kaupunkia.

Joen toisella puolella, aika lähellä rantaa, majailivat Misty ja Simba

Harmaasta säästä huolimatta kaupungilla oli jouluinen tunnelma lukuisten joulumarkkinoiden ansiosta. Latviassa useimmilla ihmisillä, kuten Simbankin perheellä, oli joulu vielä edessäpäin tässä vaiheessa ja toreilla joulukuusikauppa näytti käyvän vilkkaana. 


Ehdimme Simban henkilökunnan kanssa katsella kaupunkia, käydä ostoskeskuksessa sekä katsomassa Simban seuraavaa morsianta, hopeatäplikästä Suzannaa, vaikka kissojen treffit olivat käynnissä ja henkilökunta pääasiassa töissä. Olimme Mistyn kanssa reissussa neljä yötä, mutta treffejä ei tietenkään niin pitkää aikaa vietetty. Kun menin hakemaan Mistyä lähtöpäivänä, olivat kissat täysin kavereita keskenään ja kuulemma nukkuivatkin yhdessä. Ja Misty oli syönyt Simban lihat, kun kollipoika ei malttanut juurikaan syömiseen keskittyä tuolloin...

Nyt jäämme jännityksellä odottamaan, mitä kissat ovat saaneet aikaiseksi. Rakkauslapsia?

2 kommenttia: