sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Sinuhe egyptiläinen-pentue

Tänään käväisimme 2-viikkoa täyttäneiden pentujen luona vierailulla ja olivatpa he kasvaneet ja söpöstyneet! Silmät ovat alkaneet aueta molemmilla tällä viikolla ja pesässä vaaputaan eteenpäin hyvää tahtia. Kissaperhe muutti kaapista korkeampilaitaiseen pahvilaatikkoon toiselle puolelle huonetta hiljattain ja kohta tuleekin aika ottaa pentukehä käyttöön, mistä löytyy enemmän tilaa kävelyharjoituksille.

Fatima vasemmalla, Wikke oikealla

Fatima
Wikke

Kuvat tähän saakka 12 vrk:n ikäisistä pennuista: Laura Grewe

Pentujen tulevat rekisterinimet vahvistuivat tänään. Allekirjoittaneella on ollut  käynnissä pitkähkö prosessi kaikkien tunteman Mika Waltarin kansainvälisen menestyskirjan Sinuhe egyptiläisen lukemisessa. Lukiessa kirjaa sattui silmiini muutama mukava B-kirjaimella alkava nimi, mitkä voisivat sopia mahdollisille tuleville B-pennuille virallisiksi nimiksi. Ajatusta hankaloitti etukäteen se, että nimiä oli vain kaksi, yksi tytön ja pojan nimi, ja monesti kissanpentuja tulee pentueeseen enemmän. Ilmeisesti teemapentue oli kuitenkin jonkinlainen kohtalo - etukäteen kaavaillut rekisterinimet sopivat Mistyn hopeakaksosille mainiosti. Loput kuvat ovat tältä päivältä, eli pennut ovat kahden viikon ikäisiä.

Fatima on vasemmalla, Wikke kuiskailee siskolleen

Ausare Baketamon "Fatima": Prinsessa Baketamon on kirjassa farao Ekhnatonin sisko, josta piti tulla hallitsijoiden tavan mukaan faraon vaimo, mutta näin ei tapahtunutkaan.

Fatima

Ausare Burraburiash "Wikke": Burraburiash on kirjassa Babylonin kuningas, nuori poika, jonka kuvataan "välittävän enemmän leikkikaluista kuin sotilasesityksistä".

Wikke

Hei siellä, tahdon syliin!

Wikelle tuli suuri tarve pestä varpaanvälejään ja se vaikutti sujuvan pojalta jo oikein kätevästi...

... kunnes uni yllätti kesken pesun.

Fatimalla on tummemmat täplät kuin veljellään ja puhtaan vaalea hopeaväri. Wikke on vaaleampi, vaikkakin selästä tummempi. Alla olevassa kuvassa tyttö on lähdössä liikkeelle.

Nyt sai riittää, paparazzi!

5 kommenttia:

  1. Hienosti löydetty nimet, just sieltä mistä pitääkin :-)

    Ja kuvat, kuvat... <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista, on ne kyllä söpöjä molemmat! <3 Nimiteeman kanssa kävi hyvin, kun sukupuolet yms. natsasivat valmiisiin nimiin.

    VastaaPoista