tiistai 4. maaliskuuta 2014

Sunnuntailapset syntyivät 2.3.

Joku on mahdollisesti saattanut tuoreelta Twitter-sivultani huomatakin, että Mistyn asiat olivat sunnuntaina edistymässä. Linkki sivulle löytyy muuten oikealla olevasta sivupalkista ja päivityskielenä on pääasiassa englanti. Mau on pieni rotu ja kasvatuksessa yhteistyötä tehdään yli maarajojen, joten siitä syystä englanti. Liityin Twitteriin, koska en välitä siitä (toistaiseksi) suosituimmasta somepalvelusta, mutta halusin päivittää kissakuulumisia hieman nopeammin kuin saan aikaiseksi blogipäivityksiä, joten sillä tiellä olemme! Tervetuloa seuraamaan! Sivua lukeakseen ei tarvitse olla omia tunnuksia palveluun.

Mutta sitten itse asiaan. Misty ei juurikaan oireillut etukäteen, mutta lauantaina Mistyn henkilökunta ilmoitti, että uskoo neidin saavan sunnuntailapsia. Sunnuntaina (eli tiineyspäivänä 65) puolenpäivän aikaan saavuin Mistyn luokse ja esisupistuksia olikin jo nähtävissä. Mistyn henkilökunta oli ratsastustunnilla ja otimme sillä aikaa rentouttavat päiväunet neidin kanssa. Pian Mistyn ihmisen palattua kotiin alkoi tapahtua, sikiönestettä tuli ja sitten seurasi supistuksia. Misty ei halunnut asettua synnytyspesäänsä, vaan halusi mieluummin synnyttää nojatuoliin tai prinsessasänkyyn, mutta tyytyi onneksi lopulta laatikkoratkaisuun. Synnytyslaatikko oli asetettu vaatekaapin alahyllylle mukavan hämärään paikkaan, mutta Misty halusi olla esillä ja keskelle lattiaa asetettu laatikko sopi viimein neidille. Ensimmäinen pentu syntyi klo 18:18, noin kaksi tuntia supistusten alkamisen jälkeen. Pentu on hopeatäplikäs tyttö, joka painoi syntyessään 106 g. Misty oli pennusta aluksi hieman hämillään ja autoin sikiökalvojen poistamisessa sekä katkaisin napanuoran. Hetken kuluttua Mistyn äidinvaistot heräsivät ja hän alkoi hoitaa pentua hienosti. Sitten Misty piti tunnin verran unitaukoa ennen seuraavaa pentua, aivan kuten Gerizah-emokin teki synnyttäessään.

Vaikka pennut syntyivät sunnuntaina, eivät toisena ja kolmantena maailmaan tulleet pennut olleet onnekkaita. :'-( Jouduimme päästämään heidät tähdiksi taivaalle, missä heillä on nyt hyvä olla. Neljäs pentu syntyi klo 21:35, virkeän oloinen hopeatäplikäs poika, josta olimme erittäin onnellisia! Pojan syntymäpaino oli 117 g. Mistyn vatsa oli ollut valtavan kokoinen, joten jäimme vielä hetkeksi odottamaan lisää pentuja, mutta niitä ei enää kuulunut, joten pentulaatikkoon vaihdettiin kuivat aluset ja kissaperhe asettui onnellisena laatikkoonsa vaatekaappiin. Nukuin itse yön pentujen kanssa samassa huoneessa ja sain kuunnella Mistyn tyytyväistä kehräystä sekä pentujen maiskutusta.

Hopeakaksosten painot lähtivät heti hienoon nousuun ja sama tahti on jatkunut siellä tänäänkin. Pennut ovat virkeitä ja voivat mainiosti. Mistyn henkilökunta on antanut pennuille kutsumanimet, tyttö on Fatima ja poika on Wikke. :-) Pennut etsivät omia kotejaan!

Misty vaikuttaa olevan paitsi synnyttäjänä, niin myös emona samanlainen omistautujatyyppi kuin Gerizah oli ensimäisille pennuilleen. Pentulaatikosta ei malteta nousta syömään tai vessaan saatikka sitten jaloittelemaan, mikä olisi tietysti terveellistä. Supermamma!

Vaatekaappimajoituksessa pentujen kuvaaminen on haasteellista, tässä silti ensimmäiset räpsäisyt kissaperheestä.

4 kommenttia:

 1. Isot onnittelut! Kohta saadaan taas paljon pentukuvia, jee!

  VastaaPoista
 2. Onnea hienoista kaksosista! :) Minä en ole rekisteröitynyt Twitteriin, enkä kyllä pääse teidän sivua sieltä näkemään. Vaatii kirjautumista.

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle äidille ja koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Zepa: Kiitos! Yritämme parhaamme kuvien suhteen, mutta pentujen sijainti sijoituskodissa saattaa hieman vaikuttaa kuvien määrään - mahdollisesti positiivisestikin :)

  Päivi: Kiitos onnitteluista sekä kaikista neuvoista jälleen kerran! :) Näköjään sivupalkin kuvakkeesta painamalla kysellään käyttäjätunnusta, mutta klikkaa siinä kohtaa nimeäni niin pääset sivulle. Lisäsin myös suoran linkin tuohon tekstiin.

  Mamma N: Kiitos muistamisesta! <3

  VastaaPoista