maanantai 28. heinäkuuta 2014

SUROK 27.7.2014 ja tulokset kevään näyttelyistä

Alkuvuoden näyttelyt ovat jääneet raportoimatta, joten koitan korjata asiaa lisäämällä muutamia näyttelykuvia Gerizahista ja Thitistä, joita minulle on ystävällisesti lähetetty. :) Raporttina toimivat tärkeimmät, eli näyttelytulokset.

Aloitan kuitenkin viimeisimmästä näyttelystä hieman tarkemmin, sillä eilispäivä on vielä hyvässä muistissa. Gerizah ja tyttären poikansa Wikke oli ilmoitettu Surokin näyttelyyn sunnuntaille, joten lähdimme matkaan aikaisin aamulla luvatusta helteestä ja allekirjoittaneen lomareissun takia lyhyeksi jääneistä yöunistani huolimatta. Tapasin Wiken omistajineen sattumalta jo bussissa ja olimme eläinlääkärijonossa hieman ennen kahdeksaa. Jonotellessa saimme todeta, että olemme tulleet saunaan, eikä näyttelyhalliin! Olen kahtena edellisenä vuonna ollut kesänäyttelyssä Kaapelilla, eikä vastaavasta ilmanlaadusta ole aiemmin tarvinnut kärsiä. Gerizah reagoikin kuumuuteen ja suureen näyttelyyn odottamallani tavalla, ollen huonolla tuulella. Pienemmät näyttelyt sujuvat rouvalta yleensä paljon paremmin. Wikke sen sijaan makoili rentona häkissään, eikä protestoinut missään vaiheessa. Wikellä oli lainassa isoisäänsä Fasua ajatellen hankitut verhot, jotka sopivatkin mainiosti pikkumiehen olemukseen.


Gerizah ja Wikke olivat ainoat paikalla olleet egyptinmaut ja lauantaina näyttelyssä ei näemmä ollut ainoatakaan maukulaista. Tuomarina molemmilla oli hollantilainen Charles Spijker, joka oli minullekin uusi tuttavuus. MAUt olivat arvostelussa viimeisenä, joten pitkään saimme odotella ja hikoilla hallissa ennen tuomarin pöydälle pääsyä. Gerizah sai CAGCIB-sertinsä, mutta jatkoon ei tullut kutsua, mikä oli siinä mielesä hyvä, että "sweet but a little vocal girl" ei ollut parhaalla mahdollisella näyttelytuulella. Tuomari tykkäsi rouvan lihaksikkaasta vartalosta ja hienon vihreistä silmistä, mutta turkista irtosi liikaa karvaa ja korvatkin olivat liian pienet ja pystyt. Wikestä sen sijaan tuomari vaikutti todella tykkäävän jo arvostelua katsellessa ja hienosti poika Spijkerin pöydällä näyttikin käyttäytyvän, vaikka oli hieman tuhatjalkainen ensialkuun. :) Wikke sai mainiot arvostelut ja kutsun tp-valintoihin. Kehuja tuli ainakin päänmuodosta, korvat olivat hyvät kaikin puolin ja turkissa hyvä kontrasti. Silmien värin kehittyminen on vielä kesken. Valinnoissa oli kolme pentua ja kahden parhaan välillä tuomari mietti pitkään, mutta nominoi kuitenkin Wiken! Jälleen kasvatin menestys tuntui paljon tärkeämmältä, kuin oman kissan.

Ennen paneelia kävimme vilvoittelemassa ilmastoidussa ravintolassa ja palattuamme ei sitä tarvinnut onneksi kovin pitkään odotella. Paneelissa Wikke pysyi hienosti assarin käsissä, vaikka koko aikaa ei jaksanut venytyksessä pysytellä. Spijker pysyi kannassaan ja äänesti omaa ehdokastaan, muut äänet menivät sfinksipennulle. Joka tapauksessa hieno tulos ensimmäisestä näyttelystä, tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin!

Edellisen kerran näyttelimme RuRokissa PetExpo-messuilla 12.-13.4. Olin paikalla lauantaina Gerizahin ja sunnuntaina Thitin kanssa.

Gerizahin tulos lauantailta: EX1 CAGCIB, tuomari Jarmo Räihä

Gerizah kertoo mielipiteensä tuomarille tp-valinnoissa. Kuva: Heikki Siltala

Lauantain tp-valinnoissa huomasin salamavalojen välkkyvän vieressämme ja Mamma N se siellä ikuisti puheliasta ja tummasilmäistä Gerizahia kuviinsa! Kiitos seuraavista kuvista! :)Thitin tulos sunnuntailta: EX1 CACIB, tuomari Eric Reijers

Sunnuntainakin Mamma N oli kameransa kanssa paikalla ja oli Thitin vuoro päästä hänen kuviinsa. :) Thiti esitteli parhaita puoliaan häkissään, mainittakoon kuitenkin että tp-valinnoissakin käytiin. Thiti on tämän näyttelyn jälkeen ollut sertijumissa, eli odottelee näyttelyreissua ulkomaille, sitä ennen hänellä ei ole asiaa FIFe:n näyttelyihin. CFA-näyttelyitä onkin neidille mahdollisesti suunnitteilla.
22.-23.2. olimme Gerizahin kanssa Tallinnan näyttelyssä, mistä raportoin aiemmin tarkemmin rotuyhdistyksemme lehteen.

Gerizahin tulos lauantailta: EX1 CACIB --> IC, tuomari Vladimir Isakov

Gerizahin tulos sunnuntailta: EX1 CAGCIB, tuomari Olga Sizova

We run the house -blogin kissojen henkilökunta lähetti kuvia Gerizahista tuomari Isakovin pöydällä, seuraavista kuvista kiitokset Erja Suomiselle. :)Lisäksi osallistuin Gerizahin kanssa kuuden kehän CFA-näyttelyyn Riihimäellä 29.-30.3. Gerizah kävi läpi kaikki kuusi kehää ja kilpaili paikalla olleita pronssin värisiä uroksia vastaan värin parhaan ja rodun parhaan sekä parhaan Championin nauhoista. Gerizah voitti kaikki ringit läpi käyneen uroksen kehin 4-2, eli muutama grandipiste tuloksena näyttelystä, finaalipaikkoja ei tällä kertaa irronnut.

Jatkosuunnitelmat näyttelyiden suhteen ovat vielä avoimena, mihinkään näyttelyyn emme ole tällä erää ilmoittautuneet. Gerizahin kanssa kuitenkin olisi tarkoituksena kerätä sertejä seuraavaa titteliä varten FIFe:ssä ja Thitin kanssa suuntaamme mahdollisesti enemmän muiden järjestöjen näytelyihin.

4 kommenttia:

 1. Oltiin sitten näyttelyssä eri päivinä! Harmi, mutta toisaalta en kyllä ehtinyt siellä juurikaan kiertelemään kun paikalla oli niin paljon tuttuja ja kuvasin paljon eurojen tuomarointia! Hienoja menestyksiä kaikilla teillä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja kiva, että Sulonkin näyttely sujui mukavasti. Olisi ollut hienoa tavata Sulo!

  Korjaan CFA-näyttelystä vielä, että Gerizah ei tietenkään kilpaillut värin parhaasta pronssimaukujen kanssa, vaan oli ainoana paras värissään. :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei, mä en jaksanut lähteä kuumuuteen Kaapelille ja sit Wikke oli paneelissa! Höh! Mutta hieno saavutus ja Spijker on ihana tuomari, pisti Epunkin paneeliin Tampereella. Mau-ystävällinen siis ;)

  Ja Thitillä on kyllä isänsä ja setänsä elkeet näyttelyhäkissä, hyvin on periytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että olit kuullut uutiset hallin kuumuudesta lauantaina. :) Spijker on mukava tuomari ja mau-ystävällisyydestä plussaa!

   Poista