keskiviikko 20. elokuuta 2014

Päästäispaisti

Näin sateisella säällä on mukava käydä läpi kesäisiä ulkoilukuvia, joita tuli otettua lomaillessamme kissojen suosikkipaikassa, kesämökillä. Mökki on sisätiloiltaankin kissaystävällinen: portaita voi juosta ylös-alas, parvenkaiteilla ja katonrajassa olevilla tukiparruilla voi harjoittaa trapetsitaiteilijan taitoja ja ennen muuta voi kuunnella ilmeisesti kesälläkin lattian alta kuuluvaa hiirten rapinaa. Tämän päättelin kissoista, jotka monesti iltaisin olivat kuka missäkin nurkassa tuijottamassa silmä kovana tyhjää nurkkaa. :)

Kissojen mielestä parhainta mökkeilyssä on kuitenkin ulkoileminen! Päivisin kissat saivat olla ulkotarhassa, johon ei ole suoraa kulkua mökistä vaan heidät viedään sinne boksissa. Jos vahingossa satuin yhtään kolauttamaan kuljetusboksia, juoksivat kaikki kolme kissaa paikalle ja olivat jonossa menossa boksiin, päästäkseen tarhaan! Nyt kotona ollessakin Osiris on havaittu boksin ovella odottamassa kyytiä tarhaan, mutta matka täältä on liian pitkä... Hyvällä ilmalla kissat viihtyivät tarhassa melkein koko päivän, mutta sään muuttuessa huonompaan suuntaan tai ruoka-ajan lähestyessä Gerizah ilmoitti kuuluvalla äänellä, että olisi aika päästä takaisin sisälle! Osiriksella ei tuntunut olevan kirettä sisätiloihin missään olosuhteissa.Ulkoilun voisi kuvitella olevan kissan mielestä ankeaa tällaisessa lattiallisessa kopperossa, mihin tuskin eksyy edes mitään saalistettavaa. Se ei pidä paikkaansa, eräänä päivänä löysin Osiriksen tarhasta päästäispaisti suussa. Maut ihmettelivät tapahtumaa vieressä, Gerizahilla oli häntäkin pulloharjana. :) Tapettuaan päästäisen Osiris päätti heitellä veristä paistia pitkin tarhaa ja leikki sillä. Gerizah kävi tutustumassa paistiin lähemmin, mutta peitteli sitä tassullan "sontana". Osiriksen harmiksi tylsä henkilökunta päätti korjata päästäisparan tarhasta ja toimittaa sen metsään.Valjastelu kuului tietysti myös päivittäisiin rutiineihin, etenkin Osiris muisti pitää huolta siitä, että kävelyretki ei pääse unohtumaan. Osiris ei edelleenkään pysy hetkeäkään paikallaan ulkona, joten kaikki kuvat tästä tummasta herrasta ovat enemmän tai vähemmän tärähtäneitä. Valjaissa saatuihin saaliisiin kuuluivat mm. sammakot, narunpäässä olleen ihmisen estelyistä huolimatta.


Gerizah oli nyt kiinnostuneempi ympäristöstä ja valjaissa liikkumisesta kuin aiemmin, henkilökunnalle piti luonnollisesti kertoa mielipide kaikesta ulkoilun lomassa.

Thiti vaikuttaa viihtyvän paremmin tarhassa kuin valjaissa, joten tahtonsa mukaan odotteli kävelyllä olevia kavereita ikkunassa tai tarhassa. Perhosta rouva intoutui metsästämään lenkillään, niin että ärsyttävät valjaat unohtuivat hetkeksi.


Tule takaisin, kesä ja loma! :)

1 kommentti: