maanantai 8. joulukuuta 2014

Marraskuun näytelmät

Joulukuu, mutta palataan vielä marraskuuhun näyttelyiden tiimoilta. Osallistuimme CFA-näyttelyyn Helsingin Messukeskuksessa 8.-9.11. sekä kuukauden viimeisenä viikonloppuna  ISROKin näyttelyyn Kuopiossa. Aloitetaan raportointi Kuopiosta, mistä kissat saivat yllättäviä tuloksia! :)

Gerizah osallistui näyttelyyn molempina päivinä ja sunnuntaina kotinäyttelyään kokeilemaan saapui tyttärentytär Fatima. Isoäiti on pitänyt tarkasti huolta, että lapsenlapset oppivat näyttelyiden maailmaan, ennen kuin siirtyy itse näyttelytauolle!

Lähdimme perjantaina töiden jälkeen ajamaan kohti Kuopiota Gerizahin pitäessä takapenkillä huolta siitä, että henkilökuntaa ei ala liikaa väsyttämään marraskuun pimeydessä matkustaminen. Normaalisti tyttö on aivan hiljaa autossa, mutta tällä kertaa juttua tosiaan riitti! Pääsimme perille klo 22 aikaan illalla ja majoituimme Cumulus-hotelliin. Sielläkin kissalla riitti asiaa, mutta rauhottui pian kauneusunille mamman tyynylle. <3 Kuopion näyttelyssä oli jokseenkin erilaista, kuin PK-seudulla! Eläinlääkärintarkastuksessa lääkäri kysyi aluksi "Mitäpäs se kuuluupi? Keitäs te olette?". Tällaiseen ei ole totuttu etelässä?! :) Pieni ja mukava näyttely oli kyseessä ja tapahtumapaikkana Musti&Mirri -areena.

Lauantaina Gerizah oli ainoa rotunsa edustaja näyttelyssä ja tuomarina oli valkovenäläinen Vladimir Isakov, jonka pöydälle päästiin viimeisenä ennen tp-valintoja. Hänet Gerizah on tavannut viimeksi Tallinnassa edellisessä luokassa ja kuten sielläkin, tuomari tykkäsi Gerizahista. Kaikki vaikutti olevan kuten pitääkin, karvaa vaan tippui reilummin, kuten aina tuomarin pöydällä. Kutsu tp-valintoihin saatiin ja siellä oli vastassa kaksi muuta hopeakissaa, kuriilien bobtail ja kaunis sekä reipas eurooppalainen, jonka arvostelua olin seurannut aiemmin. Tällä kertaa kävi niin yllättävällä tavalla, että Gerizah voitti! :) EX1 CAGCIB NOM on tulos, johon en paljon tyytyväisempi voisi olla, ensimmäinen nominointi. Paneelissa ei ääniä tullut ja voitto meni cornish rexille, mutta hieno homma joka tapauksessa!

Sunnuntailta meillä on kuviakin, kiitos niistä kuuluu Fatiman omistajalle. Kaunotar oli oikein reippaana häkissään heti aamusta! Nämä Isiksen violetit verhot eivät vaan ole parhaimmillaan egyptinmaulla, ne saavat silmät näyttämään vielä keltaisemmilta kuin ne todellisuudessa ovatkaan.
Sunnuntaina Gerizah pääsi italialaisen Laura Buranin pöydälle. Tässä kerrotaan tuomarille päivän kuulumiset! Arvostelusetelissä lukeekin yleisvaikutelmassa "nice talking lady :-)", joka on aika yleinen kommentti G:lle.


Serti saatiin toisenakin päivänä ja Gerizahin matka kohti GIC-titteliä lähenee loppuaan, yhtä vailla enää oltaisiin.


Kuvat: M.Pehkonen

Fatiman tuomarina oli puolalainen Anna Wilczek, jonka yleisin kommentti tytöstä oli "absolutely beautiful" ja sen hän oli kertonut omistajalle moneen kertaan. Fatima oli yllättäen ainoa nuori tuomarilla ja katselin sivusta, että heti kissan nähtyään tuomari kaivoi kansiostaan nominointilapun - nähtävästi Fatiman kohdalla ei tarvinnut pitkään miettiä, onko kissa tämän arvoinen. Arvostelusetelin kirjoittaminen alkoi suuren sydämen piirtämisellä tekstiosiota kehystämään. Setelistä minulle jäi mieleen "ex 1000 spots" ja se, että silmät olivat jo vihreät, vaikka minusta ne eivät ole vielä valmiit. Käytökseen saa olla myös tyytyväinen - 9 kk ikäiseksi kissaksi, joka on ensimmäisessä näyttelyssään.

Paneelissa oli vastassa cornish rex ja ocicat, joka oli ollut lauantaina BIS. Laura Burani äänesti Fatimaa, sitten kerrottiin ocicatin saaneen yhden äänen, mutta Anna Wilczek pysyi kannassaan ja niin Fatima oli Best In Show! Mahtavaa! :) Fatimalla oli kotiinviemisinä monenmoista ruusuketta, plakaattia ja lahjakorttia ensimmäisestä näyttelystä. Toivottavasti tyttöä nähdään jatkossakin näyttelyissä, kastraattiluokassa sitten jo!

Lemmikkimessujen tunnelmaa. Kuva: Mamma N

Sitten CFA-kehiin, joihin osallistuivat Thiti ja sulhasensa Wikke omistajansa kanssa. Wikke on jo konkari näyttelyissä ja lähti CFA-näyttelyä kokeilemaan aikuisten luokassa. Thiti taas on sertijumissa FIFe:ssä ja lähti testaamaan miltä näyttelyt pitkästä aikaa maistuvat. Kyseessä oli kuuden kaikkien rotujen kehän näyttely Messukeskuksessa. Lauantaina meitä käväisi tervehtimässä Mamma N muutaman muun kissabloggaajan seurassa. Kiitos seuraavista kuvista hänelle! :)

Näyttelyssä oli kolme muutakin maukua, leikkaamattomat pronssiveljekset lauantaina sekä kastraattiluokassa Thitin Emir-isukki. Tässä Thiti on lauantaina Pam DelaBarin syynättävänä. Hyviltä maistuivat näyttelyt edelleen!


Wikke kävi läpi kaikki kuusi kehää hienosti käyttäytyen ja on nyt siis oikeutettu Champion -titteliin, kunhan paperiasiat CFA:ssa tulevat kuntoon. Wikellä oli anottuna TRN eli väliaikainen rekisterinumero, joten poika kilpaili tasavertaisena rekisteröityjen rotutovereiden rinnalla. Wikke voitti neljä kehää, eli sai rodun parhaan ja parhaan Championin nauhat. Lauantaina pronssiuros vei voiton venäläisen tuomarin kehässä ja sunnuntaina Thiti oli parempi Teresa Keigerin kehässä. Finaaleihin ei leikkaamattomilla maukuleilla ollut asiaa, mutta onneksi Emir kunnostautui tämän asian suhteen! :) Muutamia grandipisteitä ansaittiin kuitenkin rotutovereiden voittamisesta, yksi kustakin kissasta.


4 kommenttia:

  1. Kiitos! Tämän kerran pääsin vähän hehkuttelemaan, tällainen kun ei meille ole mitenkään tavallista. :D

    VastaaPoista
  2. Hienoa menestystä kyllä mauilla! Mahtavaa! :)

    VastaaPoista