sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Nimiäiset

Thitin pennut täyttivät torstaina yhden viikon ja kasvavat ja kehittyvät hyvään tahtiin. Pentujen painot tuplaantuivat ensimmäisen elinviikon aikana ja pikkuiset ovat alkaneet liikkua enemmän pentulaatikossa. Pentulaatikossa ei kovin paljon ole tilaa liikkumiselle, joten pentukehä otetaan käyttöön lähiaikoina. Thitille iski itse asiassa jo muuttohalu, sillä tänä aamuna pennut löytyivät pentuhuoneessa olevan pienen kiipeilypuun alamökistä. Siirsin pentulaatikon pöydän alta kiipeilypuun paikalle ja laitoin laatikon päälle katoksen viltistä. Nämä toimet vaikuttavat tyydyttävän muuttohaluista emoa, sillä kiipeilypuun mökki on todella pieni eivätkä pienokaiset siellä pysyisi kovinkaan pitkään. :-)

Pentujen rekisterinimet ovat varmistuneet kuluneen viikon aikana. C:llä alkavat nimet eivät vaikuta olevan kovin yleisiä Egyptissä tai arabinimissä, joita minulla on ollut tapana käyttää pennuilla, eikä Sinuhestakaan ollut apua tällä kertaa. Pitkien harkintojen jälkeen päädyin seuraaviin vaihtoehtoihin, eli tytöt saivat arabi-/musliminimet ja poika faaraonimen.

Ausare Chahrazad on näistä neljästä pennusta ensimmäisenä ja pienimpänä (87 g) syntynyt vaaleampi savutyttö. Nimen merkitys on "sensitive" ja se kuvaa pentua näin vauvaiässä, koska tyttö on herkkä kosketukselle ja miukuu todella kovaa kun pikkuista silittää selästä. <3 Kutsumme pentua täällä meillä Saharaksi, lopullisen kutsumanimen päättävät luonnollisesti pennun tulevat ihmiset (kuten muidenkin pentujen kohdalla).Ausare Caesarion on toisena syntynyt pentu ja nyt pentueen ainoa poika, jonka syntymäpaino oli 97 g. Caesarion eli Ptolemaios XV oli Egyptin faarao ja hän oli kuningatar Cleopatra VII:n ja Julius Caesarin poika. Caesarin kasvukäyrä nousee huimaa vauhtia suoraan ylöspäin; poika osaa siis pitää hienosti puolensa baarissa, vaikka onkin "akkavallassa". :-)


Caesar ei tykännyt kuvausprojektista :-)

Ausare Chandani syntyi kolmantena ja pentueen ainokaisena hopeapentuna. Tyttö painoi syntyessään 97 g ja avasi silmänsä jo 1-viikon ikäisenä torstaina! Nimellä on monta merkitystä ja ne viittaavat pennun väriin: "moonlight", "star" ja "silver" merkityksistä tärkeimpinä. Kutsumme pentua sen oikealla nimellä tai miksi se käytössä lyheneekään.Ausare Chasheen syntyi pentueen viimeisenä pentuna ja on Saharaa jonkin verran tummemman näköinen savutyttö. Nimen merkitys on "sweet" ja sitä tämä tyttö todella onkin! <3 Pentu painoi syntyessään 95 g ja osaa pitää puolensa maitobaarissa mukavasti. Sheeni (joksi häntä kutsumme täällä meillä) kasvaa suunnilleen samaa tahtia veljensä kanssa.Nämä kuvat otettiin eilen ja niistä näkyykin, että Caesarilla ja Sheenillä silmät ovat vielä täysin kiinni, Chandanilla melkein kokonaan auki ja Sahara jo hieman kurkistelee. Tänä aamuna Saharan silmät olivat jo aika auki. Luonnonvaloa ei kuvaukseen juurikaan suotu, joten pentupesässä otetuista kuvista ei oikein mikään onnistunut. Näissä taas näkee savupentujen kuvaamiseen liittyvät haasteet -ainoastaan hopea erottuu kuvista!


7 kommenttia:

 1. Voi ei voi kestää! Niin söpöläisiä ovat.... Tiina

  VastaaPoista
 2. Ihanat nimet ja niin söpöt vauvaset! Caesarin ilme on loistava. :D

  VastaaPoista
 3. Ihanat nimet! Ja pennut tietysti myös. <3

  VastaaPoista
 4. Komeat nimet komeilla pienokaisilla! Hyvä tuo turkoosi tausta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! <3 Nimien keksiminen ei ollut helppo tehtävä, mutta olen lopulta itsekin tyytyväinen ratkaisuihin.

  VastaaPoista