tiistai 23. kesäkuuta 2015

Juhannusulkoilijat

Eurooppalaiskissa Osiris on tämän perheen innokkain valjastelija. Juhannuksen aikaan olimme visiitillä "mummolassa", missä herra pääsi kunnolla ulkoilun makuun. Tässä poseerataan pihakeinun päällä, tilanne on tosin lavastettu. :) Herra ei pysy nimittäin hetkeäkään paikallaan ulkona kuvausta varten, vaan on jatkuvasti menossa ja/tai pää jossain puskassa.


Keväällä ulkoilut jäivät vähiin, koska pentujen hoidolta en ehtinyt valjastelupuuhiin. Osiris oli kuitenkin kuukauden verran mummolassa lomailemassa pentujen aikaan ja siellä oli valjasteltu jokaisena päivänä. Ei sillä, etteikö herra olisi tullut pentujen kanssa toimeen - päinvastoin! Osiris oli kiltimpi kuin aiemmille meillä kasvaneille pennuille. Osiriksen vuosihuoltokin suoritettiin hiljattain, eli käytiin tapaamassa eläinlääkäriä hammashoidon ja rokotuksen merkeissä. Nyt ovat herran hampaat taas säihkyvän valkoiset, ne mitä niistä on jäljellä... Osiriksen elämä kolmen mautytön seurana sujuu mukavasti. Herra pitää jöötä tytöille ja vahtii, että neidit eivät liikaa riekkuisi ja hippailisi keskenään.

Silloin kun muut ulkoilivat, olivat sisällä olevat tarkkana vahdissa ikkunalla.


Gerizahkin kävi heittämässä muutamat kierrokset pihamaalla, kommentoiden, kuten rouvan tapoihin kuuluu.


Chandanin kanssa valjastelut sujuvat jo mukavasti.
Chandani on muutenkin reippaan oloinen pikkukissa. Sisarusten maailmalle lähteminen ei aiheuttanut tytölle suurempia huolia, vaikka näin aavistelin tapahtuvan. :) Emossa tyttö on kyllä vielä kiinni ja Thiti imettää edelleen tytärtään kärsivällisesti. Yleensä kaksikon löytää samasta paikasta nukkumasta tai painimasta. Chandiksesta on myös kehkeytymässä emonsa kaltainen ruokatapojen suhteen, eli todellinen ahmatti! Thiti on pitänyt huolta siitä, että tytär on oppinut hänen tapansa, hyvät ja huonot. Nämä huonot tavat liittyvät ruuan kerjäämiseen ja varasteluun. ;)

Thitillä on monesti tapana tulla syliin, kun istun iltaisin nojatuolissa. Silloin Chandikselle tulee kova hätä, että hänen on päästävä samaan syliin. Nykyään onkin sylissä ollut hieman ruuhkaa...


Tulee Chandani itsekseenkin sylittelemään.


3 kommenttia:

 1. Reippaita ulkoilijoita! Chandani on kyllä hitsin söpö pikkuneiti. Tuo ahneus kuulostaa niin tutulta, meillä Tomun syömistä ei yhtään haitannut vieraat lisäravinteet tai uudet ruuat, ja kaikki leipäpussia myöten yritetään varastaa pöydältä. :D

  VastaaPoista
 2. Kesän juhlaa teillä kun pääsee noin hyviin maisemiin ulos! Söpöläiset.

  VastaaPoista
 3. Celea: Tomu kuulostaa perinteiseltä mau-ahmatilta! :D Normaalisti varsinkin pennut ovat ihan mahdottomia ahmatteja, välillä aikuisetkin. Meillä Gerizah on ahne herkuille, mutta ihmisten ruuasta se ei ole kiinnostunut, eikä yritä varastaa ruokaa pöydältä ennen kuin sille ehtii tarjoilemaan. Sellainen ei sovi ranskattaren käytöstapoihin! :)

  Ana: Joo, kissat arvostavat tuollaista rauhallista takapihaa, mihin ei autonäänet kuulu tai koiranulkoiluttajat pöllähdä eteen :)

  VastaaPoista