keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Sahara, Sheeni ja Usva

Meille kotiin jääneestä Chandanista tulee kuvia ja juttuja blogiin tasaiseen tahtiin, joten hyvä aika kertoa hieman neidin savusisarusten Saharan, Sheenin ja Usvan kuulumisista. Mikäpä sen mukavampaa, kuin katsoa kesäisiä kuvia tällaisena syksyisenä päivänä!

Sahara pääsi kesän mittaan hienosti valjastelun makuun ja on nykyään rohkea ulkoilija. Ainoana kissana elävä tyttönen on läheisyyttä ja aktivointia kaipaava pikkuystävä ihmisilleen. Saharan kotona harrastetaankin temppukoulutusta ja neitokainen osaa jo mm. antaa tassua ja istua sekä tulla luokse.


Saharan turkissa on ollut hieno kontrasti jo ihan pienestä pennusta lähtien.Sahara lomailee silloin tällöin paikassa, missä tapaa kaniystäväänsä. Aluksi Sahara oli ujostellut uutta tuttavuutta, mutta ystävystynyt nopeasti pikkuisen kanssa. Nykyään kani saa piehtaroida ja kaivella Saharan hiekkalaatikolla kissan vahtiessa vieressä. <3 Saharan elämää voi nykyään seurata Instagramissa.


Saharan kuvat: A.Keinänen

Sheenille kuuluu hyvää ja ulkoilu on tämänkin tyttösen lempiharrastus. Sheenillä on kaverina Siri-koira, joka viettää aikaa Sheenin perheen luona silloin tällöin. Aluksi koiraa oli hieman pelästytty, sitten ryhdytty pomoksi ja nykyään ollaan jo parhaita ystäviä. Sheeni puskee koiraa innoissaan tämän tullessa paikalle. <3 Parvekkeella on mukava makoilla lasipöydällä, mihin aurinko paistaa niin ihanasti. Nämä kuvat ovat kesäkuulta, joten Sheeni on niissä hieman pienemmän näköinen kuin siskonsa.


Sheeni ulkoilee kotinsa takana olevassa metsässä ja on kova saalistamaan kaikenlaisia vastaantulevia ötököitä. :)


Sheenin kuvat: M.Janger

Alusta alkaen kaveria kaipaillut Usva-poika sai kesällä uuden ystävän, joka ei ollutkaan rotutoveri, vaan samanikäinen abessinialainen nimeltään Helo. Pojat ystävystyivät nopeasti ja aloittivat ihmistensä mielestä välillä hurjiltakin vaikuttavat leikkimiset ja hippailut, kuten nuorilla kissoilla asiaan tietenkin kuuluu. Pojat nukkuvat yhdessä, pesevät toisiaan ja pitävät toisilleen seuraa.  Usvasta taitaa kehittyä komea kolli. Tässä kahden kerroksen väkeä... :)


Usvan kotona harrastetaan myöskin naksutinkoulutusta ja Usva on innokas oppija niin kauan, kuin herkkuja riittää. :) Valjastelusta poika ei ainakaan ensialkuun innostunut samoissa määrin siskojensa kanssa, vaan olisi mieluummin hypännyt henkilökunnan syliin ulkoillessa. Thiti-emo on samanlainen, eikä niinkään innostu ulkoilusta saatikka valjaista. Syksy saattaa sen sijaan tuoda tullessaan muuta jännää pojalle, mutta siitä (ehkä) tarkemmin myöhemmin!


Usvan kuvat: T.Pehkonen

5 kommenttia:

 1. Söpöjä sisaruksia! ♥ Tosi mahtavaa että pennuilla on noin harrastavat kodit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! :) Maun kanssa on tosiaan tarpeenkin hieman harrastaa, etenkin jos aikoo pitää kissaa yksineläjänä.

   Poista
 2. Ihania kuvia!
  Mikä tää naksutuskoulutus on? Opetetaanko kissoja hyville tavoille? Meillä olisi ehkä käyttöä;) Tiedä sitten voiko vanhoille opettaa uutta?...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissalle voi opettaa erilaisia temppuja ja tapojakin - "huonot" tavat vähenee aktivoinnilla, kun kissa saa mielekästä tekemistä ja työskentelyä aivoille. :) Kyllä aikuisellekin voi opettaa temppuja! Käypä katsomassa videoita ja vinkkejä vaikka Millan Viiruvarpaat-blogista. Ja Elina Väyrysen Kissan aktivointi on hyvä opus aiheesta. :)

   Poista
  2. Kiitos kovasti vinkeistä! Täytyypä tutustua aiheeseen paremmin.;)

   Poista