sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Älypeliä

Chandani on todella aktiivinen nuori neiti, eikä tässä taloudessa ole aiemmin vastaavaan uteliaaseen riekkujaan törmätty. Thiti-emon ja Gerizahin aktiivisuustasosta ei voi puhua samana päivänäkään, mikäli muistan oikein millaisia rouvat olivat nuorina kissoina. Chandis juoksee ympäri asuntoa sellaisella meiningillä, että muut kissat eivät meinaa perässä pysyä. Thiti onneksi innostuu painileikeistä samoissa määrin tyttärensä kanssa ja muriseva jin & jang -möykky pyöriikin monesti lattialla niin, että karvatukot lentelevät - usein myös tiskialtaassa. :)

Chandanin käsittelyssä lelut saavat kyytiä ja rapisevalla pallolla jaksetaan pelata loputtomiin. Harmillista, että hauskin paikka pallotella on verhojen alla, jolloin verhot saavat kynsistä osumaa silloin tällöin. Välillä pitkät päivät tylsistyttää tyttöä siinä määrin, että henkilökunnalle aiheutetaan harmaita hiuksia muillakin pienillä kepposilla. :) Haasteeseen vastatakseni kaivoin vihdoin kaapin pohjalta Osirikselle ja Isikselle aikanaan hankitut naksuttimen ja kosketuskepin ja aloittelemme pienimuotoisilla koulutushetkillä Chandiksen kanssa.

Edellisessä Saksan paketissa kissoille saapui Cat Activity Tunnel Feeder -älypeli, jonka putkista kissat saavat nykyisin metsästää iltapalaraksunsa. Näin kissat saavat tehdä pienimuotoista ajatustyötä saadakseen ruokansa ja samalla raksujen hotkiminen ei onnistu kuten normaalisti kupista syödessä. Chandani vaikuttaa olevan innoissaan vekottimesta ja kehrää kovalla äänellä metsästäessään ruokaa putkien syövereistä.


Myös Gerizah ja Thiti oppivat nopeasti pelin hengen ja erityisesti Thitin hotkimisesta johtuva oksentelu on vähentynyt. Osiriksen ilme oli ikimuistoinen, kun ruokintavekotin otettiin käyttöön. "Meinaatko tosiaan, että menen tuonne sähläävien eukkojen sekaan metsästämään iltapalaani?! Olen mieluummin syömättä". :D Niinpä herra syö ruokansa edelleen normaalista kupista.


Välillä kuitenkin kovintakin riehujaa väsyttää ja silloin paras paikka unille löytyy Thiti-emon vierestä tai päältä, mikäli mamma sattuu nukkumaan ahtaammassa kissanpesässä. <3

14 kommenttia:

 1. Voi Chandani, siellä on täpläenergiaa ihan kunnolla! :D♥ Tosi kivan näköinen tuo älypeli, kissat varmaan saavat ihan kivasti aikaa kulumaan sen parissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täpläenergia on meillä tosiaan ainakin kymmenkertaistunut yhden ainoan pikkunakin ansiosta - olisi pitänyt jättää kaksi pentua kotiin. :D Älypeli vaikuttaa kyllä hyvältä ostokselta ja mikä parhainta, sen voi pestä koneessa.

   Poista
 2. Mistyllä on sama homma naksujen kanssa, on oksennellut muutamat kokonaiset naksut lattialle kun ne hotkii pureksimatta. :D Ostin sitten sellaisen aktiviteetti pallon jonka sisälle laitan naksut. Saa sitä sitten pyöritellä että saisi naksunsa suuhun. Ei pääse hotkimaan niinkuin kupista aina pääsi. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raksupallot ja muut vastaavat välineet on kyllä hyviä tuossa ahmimisen estossa. Ja jos Misty on yhtään kuten emonsa, niin aktivointivaikutustakin tarvitaan. :)

   Pitäisi varmaan laittaa Thitin märkäruuatkin jonkinlaiseen älypeliin, koska hotkii niitä samalla tavalla ja välillä tulee ahneelle se kuuluisa loppu... :D

   Poista
  2. Joo niin on. :D Oli kyllä hyvä ostos. :)

   Haha, voi ei! :D Fatimakin syö kyllä innoissaan märkäruokansa, mutta ei ole vielä kertaakaan päästänyt niitä takaisin ylös. :D Thiti taitaa sitten syödä vielä vähän innokkaammin kuin Fatima. :'D

   Poista
  3. Varmasti, Thitin kuppi on tyhjä n. 20 sekunnissa, jonka jälkeen suunnataan muiden kupeille ryysäämään... :'D

   Poista
  4. Misty menee heti rohmuamaan Fatiman märkäruokaa kun on saanut omat naksunsa syötyä, niin pitää aina vahtia se aika että ne saa syötyä, ja kun Misty syö ne naksunsa niin nopeasti varsinkin sillon kun ne oli vielä kupissa. :'D Nyt kun on siinä pallossa ne naksut niin onneksi Misty pyörittelee sitä nyt ympäriinsä eikä niin keskity siihen Fatskun ruokaan. :'D Ja kyllähän tuo Fatskukin sitten yrittää Mistyltä rohmuta silloin kun sekin saa märkäruokaa. xDD

   Poista
  5. Mitä tästä voimme todeta? Ahmatteja ovat kaikki maut! :)

   Poista
 3. Thiti on ehkä perinyt pikkuisen isomman annoksen setänsä Epun rentoa suhtautumista elämään, pikkutiiteröisellä on sitten jo äitiään enemmän virtaa - tai sitten hopeat ovat vilkkaampia, ainakin meillä niin on selkeästi, ehkä juuri kymmenkertaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Thitikin vilkas ja todella leikkisä ikäisekseen, mutta silti, tytär on aivan omaa luokkaansa. :) Gerizah on ehkä hieman rauhallisempi. En tiedä värien luonne-eroista, mutta olen ainakin aiemmin törmännyt sellaiseen, että monien mielestä savupennut ovat vielä enemmän riiviöitä kuin hopeapennut ja oma kokemukseni tukee tätä, jos siis pentujen hoidosta ja tekemistä tuhoista puhutaan. :D

   Poista
 4. Mä innostuin myös hankkimaan tällaisen. Tytöillä toimii ihan ok, tosi helposti sieltä kyllä naksut kauhotaan ulos. Mutta koko homma vesittyy sillä, että Onni yrittää tunkea päätään niihin putkiin ja työntää koko vekotinta edellään pitkin lattiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Onni, ei se ihan niin toimi! :D Nopeasti meilläkin tytöt idean oppivat, mutta on siitä edelleen hyötyä, koska hidastaa syömistä jonkin verran joka tapauksessa ja tarjoaa aktiviteettia.

   Poista
 5. Oiii, mitä kaunottaria täältä löytyikään <3!
  Kiva nähdä Helsingissä Lemmikkimessuilla, tämä on minulle ensikertalaiselle kyllä semmoista opettelua :-D, mutta kyllä kivaa.
  Meillä on tuo sama vekotin jo Pipsun ja Miirun ajoilta ja on ollut heillä suosittu. Teye on sen verran nirso yleensäkin syömisissään, että tällä hetkellä vain katsoo ylenkatsellisesti mun 6 kg kotikissojani, jotka käyvät nappaamassa tassulkaan raksun putkista. Mutta kunhan aikaa kuluu, niin eiköhän kiinnostu.
  - Pipsun, Miirun ja Teyen emäntä -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa kiva, että on muitakin maukuja tulossa paikalle CFA-näyttelyyn! :)

   Mitä, nirso maukulainen?! Meillä on ollut vain suursyömäreitä tähän mennessä, eurooppalaiset sitten hieman nirsompaa laatua. :D Ja tosiaan vekotin tyhjenee tytöillä samantien, kun sinne raksut lataa, joten laitan vaan kerta-annoksen aina.

   Poista