sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Marraskuun näyttelyt

Lemmikkimessut tulivat ja menivät, vaikka päivitykset täällä hidastelevat. Marraskuussa vietimme myös toisen viikonlopun näyttelyssä Chandanin kanssa, joten seuraavassa yhteisraportti molemmista. Aloitetaan tuoreimmasta kokemuksesta, niin tulokset pysyvät aikajärjestyksessä blogissa. :)

28.-29.11. olimme TUROKin näyttelyssä Turussa ja kyseessä oli Chandanin viimeinen näyttely nuorten luokassa ja samalla vuoden viimeinen näyttelymme. Matka kohti Turkua alkoi lauantaiaamuna klo 06:30 pilkkopimeässä ja vesisateessa - ei mikään mukavin aloitus viikonlopulle? ;) Perille päästiin kuitenkin ennen eläinlääkärin tarkastuksen loppumista ja vielä löytyi kuin löytyikin hallista tilaa yhdelle häkille, vaikka kaikki paikat vaikuttivat olevan etukäteen varattuja, mikäli häkeissä ei vielä ollut kissaa.

Näyttelyssä oli paikalla kaksi mauta, mutta pikkuinen pronssipentu oli eri tuomarilla molempina päivinä. Lauantaina Chandanin tuomarina oli Anne Paloluoma, joka vaikutti pitävän meidän neidistä paljon. Leuasta saatiin jälleen kyllä kuulla, mutta siitä ylöspäin Chandiksen pää on kuulemma täydellinen! :) Kehuja saatiin myös pehmeästä, silkkisestä turkista ja tummista täplistä, jotka ulouttuvat jalkoihin saakka. Kutsu tuli tp-valintoihin kahden muun nuoren kissan joukkoon ja näistä kolmesta Chandani oli kokonaisuutena paras, joten sitten vaan paneelia odottelemaan! Paneelissa oli yhteensä seitsemän ehdokasta, joista äänet menivät kahdelle kissalle ja voittajaksi selvityi upea burma.

Seuraava yö vietettiin hotellissa Turun keskustassa ja se olikin Chandanille jännittävä kokemus. Paikkoja tutkittiin reippaasti alusta alkaen, mutta kissakavereita tuli kyllä ikävä ja heitä piti huudella jatkuvasti. Ei ole aiemmin nähty näin seurallista pikkuneitiä, huuto tuli jos esimerkiksi vessaan ei päässyt henkilökunnan mukaan. :D Hiekkalaatikkoasioita hieman etukäteen jännitin, koska Chandani ei näyttelyissä uskaltaudu vessaansa. Onneksi hotellissa asiat sujuivat mallikkaasti!

Sunnuntaina tuomarina oli italialainen Luigi Comorio, joka ei turhaan viivytellyt arvosteluissaan ja valinnoissaan. Chandani pääsi tuomarille päivän viimeisenä kissana ja tämä tapahtui jo ennen puolta päivää! Hyvää palautetta saatiin tältäkin tuomarilta ja Chandani on kuulemma erittäin lupaava nuori neiti. Kutsu tuli tp-valintoihin, mihin päästiin suoraan arvostelusta. Paikalla oli taas kolme nuorta, joista yksi pudotettiin aluksi pois. Chandani oli nro 2. sunnuntaina ja cornish rex meni paneeliin.

Kotimatkalle päästiin neljältä, jolloin paneeli olikin vielä alkutekijöissään. Viikonloppu sujui hyvin ja erityisen tyytyväinen olen Chandanin käytökseen; molemmat tuomarit kehuivat myös neidin mukavaa luonnetta. Sunnuntain tuomari oli neidille kovasti mieleen ja häntä piti puskea pöydällä moneen kertaan. <3 Hieman Chandis saattaa näyttelyn hälinää jännittää, mutta käyttäytyy pääasiassa aivan hyvin.

7.-8.11. olimme siis Lemmikkimessuilla järjestetyssä CFA-näyttelyssä, missä riitti yleisöä tungokseksi saakka. Oman mausteensa hommaan toivat aivan kissanäyttelyn läheisyyteen sijoitetut, huutavat papukaijat ja hälinä oli kissojen näkökulmasta katsottuna melkoinen. Messarissa Chandani ei ollutkaan parhaimmillaan, vaan FIFe-näyttelyt ovat selvästi enemmän neidin mieleen. Harmi vaan, kun henkilökunta viihtyisi paremmin kehänäyttelyissä, koska niissä riittää tekemistä ja seuraamista koko viikonlopuksi. Katsotaan, jos vielä kokeilemme CFA-näyttelyä muualla kuin messuympäristössä...

Näyttelyssä oli Chandanin lisäksi paikalla kolme pronssimauta samassa luokassa. CFA:ssa Chandani kilpaili jo aikuisten luokassa, koska 8 kuukauden ikä oli tullut täyteen ennen näyttelyä. Chandani kävi läpi kaikki kuusi kehää, eli valmistui näyttelyn jälkeen Championiksi! Pikkuinen sai kolmesta kehästä rodun parhaan sekä parhaan Championin nauhat eli pisteet GC-titteliä varten ja ainoana hopeana tietenkin värin parhaan nauhan kaikista kehistä. Chandani kutsuttiin lisäksi hollantilaisen George Cherrien finaaliin; tuomarin jolta olisin kaikista vähiten kutsua odottanut kehässä muille kissoille sattuneiden tapahtumien vuoksi. Joka tapauksessa Chandis sai kovasti kehuja tuomarilta sekä 2nd Best Shorthair Championin nauhan. Näin saatiin pistetili hienosti avatuksi!

Kiitos kaikille näyttelyissä moikkaamassa käyneille! :) Messarissa käväisi lempikuvaajamme Maunon ja Epun henkilökunta kameransa kanssa, joten sieltä on muutamia kuviakin esiteltäväksi. Tässä ollaan lauantain viimeisessä kehässä mukavan tuomarin pöydällä.

Pitäisikö tuonne kiivetä?!

No jos sitten vähän näytän...

Onpa hauska huiska!

Mielummin olisin kuitenkin mamman kanssa...

Aina kehän tai tuomaroinnin jälkeen Chandani pääsee omaan turvalliseen häkkiinsä lepäämään ja herkuttelemaan. Nam!

2 kommenttia: