sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uudet kujeet

Täällä ollaan jälleen, pitkän tauon jälkeen. Loistavaa alkanutta vuotta 2017 kaikille lukijoille! <3

8.1. juhlittiin A-pentueemme syntymäpäivää, jolloin Mistylle, Galileolle ja Figarolle tuli jo neljä vuotta mittariin! Onnittelut vielä ihanalle kolmikolle! Onko tästä tosiaan jo neljä vuotta?!

Muisto menneiltä vuosilta <3

A-pentueesta alkaen meillä on joka kevät ollut pentue, paitsi viime vuonna. Alustavat suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan ja vuosi 2016 olikin kissojen sijasta lisäysvuosi ihmisperheelle, kun meille syntyi pieni poika huhtikuussa. Vauvavuoteen liittyy monenlaista ihmettelemistä ja opettelemista, joten siitä syystä blogeissa ei ole tullut pyörittyä samalla tavalla kuin aiemmin. Nyt kuitenkin on aika Chandanin ensimmäiselle pentueelle, joten ehkä tänne blogiin saadaan hieman eloa tämän kevään aikana. Chandikselle on sulhanen löytynyt ja seuraavassa postauksessa on odotettavissa tarkempaa kuvausta isäehdokkaasta. Parhaillaan odottelemme, että Chandani ilmoittaisi olevansa valmiina treffeille...

Sitten hieman viime vuodesta. Kissoillemme vuosi 2016 oli pääasiassa seesteinen ja rauhallinen. Uusi perheenjäsen otettiin ystävällisen kiinnostuneena vastaan ja yhteiselo jatkuu sopuisana edelleen, vaikka poika saattaa yllättää kissat vetäisemällä hännästä tai silittämällä hieman ronskilla tyylillä. Onneksi nämä kissat eivät pienestä hätkähdä ja osaavat väistää tarvittaessa. Tuskin menee pitkään, että kissojen käsittelyn salat opitaan ja saamme innokkaan huiskanheiluttajan kissojen aktivoinnissa avustamaan. :) Kissat ovat olleet tyytyväisiä, kun henkilökunta on enemmän kotona ja palvelu pelaa paremmin.

Gerizah steriloitiin toukokuussa. Leikkauksesta toipuminen sujui hienosti ja täytyy sanoa, että leikkaus teki Gerizahille hyvää! Kissasta on tullut todella leikkisä ja muutenkin paljon rennompi, kuin viime aikoina. Chandanista on tullut isomummonsa sydänystävä ja he nukkuvatkin yleensä yhdessä samassa pesässä. Toki kaikki kolme mauta mahtuvat myös samaan pesään tai kiipeilypuun tasolle. Näinhän sitä sanotaan leikkauksen vaikuttavan kissoihin, mutta esimerkiksi Thitin luonteeseen sillä ei ollut minkäänlaista vaikutusta. Ruoka maistuu molemmille leikatuille tytöillemme nykyään paremmin kuin hyvin.

Iltapala-aika lähestymässä Ausare-kissalassa. Nälkäisimmät paikalla odottamassa.

Syksyllä saimme mieluisan vieraan kameroineen ja tässä hieman vierailun kuva-antia.

Gerizah ja Halloween-haukotus :D


Thiti ja karviaissilmät <3

Eurooppalaiskissa Osiris nauttii valosta syksyn pimeydessä

Vuosi oli hiljainen myös näyttelyiden suhteen. Chandani oli ilmoitettu muutamiin näyttelyihin ja ajatuksena oli hankkia hänelle CH-titteli myös FIFe:ssä, mutta henkilökunnasta johtuvista syistä pääsimme paikalle vain yhteen näyttelyyn. Nämä kuvat ovat siis Surokin kesänäyttelystä Kaapelitehtaalta, jossa olimme paikalla lauantaina. Chandis sai sieltä ensimmäisen CAC-sertinsä tuomarilta Bobby Funk.
6 kommenttia:

 1. Kiva kun päivititte! Hyvä kuvia, nam nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun käytte vielä lukemassa! :) Maukujan kuvat ovat kyllä vailla vertaa.

   Poista
 2. Täälläkään ei kissat ole olleet moksiskaan, kun pikkusiskon 1v poika on vähän ronskin ottein välillä ottanut kisuista kiinni. :D Vähä toki jälkikäteen pikkuisen sähisty mutta ei muuta. On kyllä hyvä että kisut osaavat suhtautua näiden pikkuisten yllättäviin otteisiin hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yllättävän kärsivällisiä nuo kissat osaavat kyllä olla, varmaan ymmärtävät, että kyseessä on lapsi. :) Meillä sitten vaan poistuvat paikalta, jos eivät halua kovempaa käsittelyä juuri sillä hetkellä.

   Poista
 3. Täällä niin jo odotellaan pääsyä pentukuvaamaan... :D

  Ja blogin nimen erilainen tulkinta eri ihmisillä on aina yhtä hauskaa. Henkilökunta on ajatellut sen niin että se on Maunon (ja sittemmin myös Epun) maukuja eli terveisiä, horinoita mitälie, mutta aika moni puhuu Maukujasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pentuja on tulossa, olet enemmän kuin tervetullut kuvaamaan ja katselemaan! :D

   Tuo kommenttini oli nopeasti keksitty viittaus sinuun, kun en viitsinyt laittaa oikeaa nimeäsi tähän yhteyteen. :)

   Poista