Kissat

Tällä sivulla esittelen kaikki kasvatuskissani sekä lemmikkimme. Kissat ovat perheenjäseniämme ja tällä hetkellä meillä asuu kolme egyptinmauta sekä eurooppalaiskissa. Haluamme pitää kissamäärämme kohtuullisena ja siksi kasvatuskissojani on asunut luotettavissa sijoituskodeissa.

Kasvatuskissat / Breeding cats:

-

Entiset kasvatuskissat / Retired cats 

First Crystal's Fabian, "Fasu"Sukupuoli / Sex: Uros / Male
Syntymäaika / Birth date: 21.12.2011
Kasvattaja / Breeder: Jelena Matisone, Latvia
Sukusiitoskerroin / COI: 0,9% (Kaikki tiedossani olevat sukupolvet)
Sukupuu / Pedigree

Fasu on A-pentueemme ja Iltavilli-kissalan J-pentueen isä. Poika tuotiin maahan yhteistyössä Iltavillin kanssa ja sukutaulusta löytyy amerikkalaista sekä suomalaista linjaa. Fasu on kasvanut hienon tyyppiseksi aikuiseksi urokseksi ja on luonteeltaan seurallinen kotikissa. Fasu on kastroitu ja siirtynyt sijoituskotinsa omistukseen. Fasu on negatiiivnen PK-anemian suhteen (N/N).

FI*Ausare Ayishah, "Misty"


Sukupuoli / Sex: Naaras / Female
Syntymäaika / Birth date: 8.1.2013
Kasvattaja / Breeder: Katariina Mäkelä
Sukusiitoskerroin / COI: 0,8(Kaikki tiedossani olevat sukupolvet)
Sukupuu / Pedigree

Suomen Egyptinmaut ry:n Vuoden Nuori 2013 & Vuoden Siitoskissa 2014

Misty on B-pentueemme emo ja ensimmäisenä syntynyt pentumme, Gerizahin ja Fabianin tytär. Misty oli pentueen ainoa naaraspentu, kauniin tyyppinen, vaaleahko savutyttö ja sopiva jatkamaan sukuaan. Neiti on luonteeltaan emonsa tapaan puhelias ja ihmisläheinen, erinomainen emo pennuilleen. Misty steriloitiin ensimmäisen pentueen jälkeen ja viettää nyt riehakkaita eläkepäiviä tyttärensä Fatiman kaverina Kuopiossa. Misty on negatiivinen PK-anemian suhteen (N/N).

CH (FIFé & CFA) FI*Iltavilli Iseret Isis, "Thiti" Sukupuoli / Sex: Naaras / Female
Syntymäaika / Birth date: 27.5.2012
Kasvattaja / Breeder: Päivi ja Samu Kahila
Sukusiitoskerroin / COI: 4,8% (Kaikki tiedossani olevat sukupolvet)
Sukupuu / Pedigree
 

Thiti on C-pentueemme sekä Iltavilli-kissalan J-pentueen emo. Thiti on varsin mukavan näköinen ja -kokoinen maurouva. Hänellä on hyvät korvat ja silmät on toinen asia, mistä yleensä saadaan hyvää palautetta näyttelyissä. Kaksi pentuetta oli sopiva määrä Thitille ja hänet steriloitiin keväällä 2015. Jatkossa Thiti keskittyy viettämään rauhallisia eläkepäiviä kotonamme, näyttelyissä häntä saattaa tietysti vielä nähdä. Thiti on negatiivinen PK-anemian suhteen (N/N).

Thiti on reipas ja vilkas, leikkisä kissa, joka pyrkii tomerasti saavuttamaan haluamansa. Hellyyspuuskan iskiessä kehräämisestä ja kiehnäämisestä ei meinaa tulla loppua millään. Thiti viihtyykin usein sylissä tai ihmisen kyljessä nukkumassa. Thitillä riittää luonnetta myös näyttelyihin. Leluista mieluisimpia ovat rapisevat perhoset, joita tytöllä oli tapana kantaa pennuilleen jatkuvasti.

GIC (FIFé) & CH (CFA) Mauland Gerizah


Sukupuoli / Sex: Naaras / Female
Syntymäaika / Birth date: 26.6.2011
Kasvattaja / Breeder: Virna Verrechia, Ranska / France
Sukusiitoskerroin / COI: 1,9% (Kaikki tiedossani olevat sukupolvet)
Sukupuu / Pedigree

Gerizah on A-pentueemme emo ja samalla ensimmäinen egyptinmaumme, mistä sain pitkään vain haaveilla. Kauniin Gerizahin sukutaulu on mielenkiintoinen, ranskalaisen emon taustalta löytyvät Egyptin kaduilta tuodut urokset Maslama of Fondcombe ja Sahoure of Fondcombe, joiden avulla on saatu rodun geenipohjaa laajennettua. Isä on kotoisin USA:sta mustasavujen kasvatukseen erikoistuneesta kissalasta. Gerizahin toinen pentue oli pitkään mielessäni, mutta se jäi lopulta haaveeksi ja hänet steriloitiin keväällä 2016. Gerizah on PK-anemian kantaja (N/K).

Gerizah on ihmisläheinen, reipas, puhelias ja älykäs energiapakkaus. Hän viihtyy usein olkapäillä kiehnäämässä kehräten samalla kovalla äänellä ja nukkuu yönsä peittoni alla. Kun Gerizahille puhuu, niin häneltä saa varmasti kissankielisen vastauksen! Gerizah ei jää avuttomaksi minkään pulman edessä, esimerkiksi suljettujen ovien avaaminen sujuu helposti. Tyttö on taitava kiipeilijä ja hyppii mielellään korkeisiin paikkoihin. Huiskalelut ovat Gerizahin suosikkeja loputtomiin leikkihetkiin.

Lemmikkikissat / Pets: 

CH (CFA) FI*Ausare Chandani

Kuva: Seppo Louhimies

Sukupuoli / Sex: Naaras / Female
Syntymäaika / Birth date: 12.2.2015
Kasvattaja / Breeder: Katariina Mäkelä
Sukusiitoskerroin / COI: 4,8% (Kaikki tiedossani olevat sukupolvet)
Sukupuu / Pedigree

Suomen Egyptinmaut ry:n Vuoden Nuori 2015

Chandani on ensimmäinen kasvattini, jonka oli jäätävä kotiin. Kauniin Chandanin toivottiin jatkavan sukuaan, onhan hän Thitin tytär ja Gerizahin tyttärenpojantytär, mutta hänet päädyttiin kuitenkin steriloimaan keväällä 2017. Chandani hoitaa nyt leppoisan lemmikin virkaa kotonamme.  Chandani on negatiivinen PK-anemian suhteen (N/N).

Chandani on luonteeltaan vilkas, utelias, touhukas ja seurallinen kissa, joka tykkää erityisesti pelata palloilla. Thiti-emo on neidille kaikki kaikessa, mutta välillä myös meidän ihmisten syli soveltuu kehräyspaikaksi herttaiselle pikkuiselle.

  
FI*Kassilan Famous Feline, "Osiris" 

Syntymäaika / Birth date: 12.8.2008
Kasvattaja / Breeder: Saara Vahtola
Rotu / Breed: Eurooppalainen lyhytkarva / European shorthair
Väri / Color: Musta / Black

Osiris on ensimmäinen rotukissani ja tuli meille haaveiltuani pitkään kissasta omaan kotiin. Osiris on luonteeltaan ihmisläheinen ja tykkää osallistua kodin puuhiin. Vieraita ihmisiä poika valitettavasti arastelee, mutta kaikki häneen tutustumaan päässeet vierailijat ovat ihastuneet Osiriksen erityislaatuisiin luonteenpiirteisiin. Kissakavereiden suhteen Osiris ei arastele, vaan on joukon päällikkö! Hän on myös suuri saalistajaluonne, hiiren nappaaminen kissatarhasta tai talvisesta kesämökistä ei ole pojalle temppu eikä mikään. Osiris nauttii suunnattomasti valjasulkoilusta, kunhan ympäristö on suojaisa.

PR FI*Kassilan Global Gloria, "Isis"Syntymäaika / Birth date: 12.2.2009
Kasvattaja / Breeder: Saara Vahtola
Rotu / Breed: Eurooppalainen lyhytkarva / European shorthair
Väri / Color: Sinikilpikonnatäplikäs / Bluetortie spotted

Isis hankittiin aikanaan Osirikselle kaveriksi. Isis on kiltti ja sopeutuvainen ja ystävystyykin helposti muiden kissojen kanssa. Valitettavasti nöyräluonteinen Isis ei tullut enää kovin hyvin toimeen meidän neljän kissan porukassa ja jouduimme luopumaan hänestä. Isikselle löytyi paikka ainoana kissana lähipiiristämme, missä tyttö nauttii nyt saamastaan yksilöllisestä huomiosta. Isis pitää paljon ulkoilusta valjaissa ja kiipeilee mielellään puissakin.

MuistosivuSivu päivitetty 19.7.2017